Beyond Meat start het jaar groener en positiever in strijd met Blue Monday

Beyond Meat start het jaar groener en positiever in strijd met Blue Monday

Vorig artikel Volgend artikel

Waar de maanden november en december voorbij vliegen, lijkt in vergelijking januari altijd 2,5 maand te duren. Hij duurt en duurt maar. Niet gek dat de derde maandag van januari aangeduid wordt als Blue Monday; de meest deprimerende dag van het jaar. Vaak ook het moment dat mensen de goede voornemens de deur uit doen en daar heeft Beyond Meat iets op gevonden.

Een van de goede voornemens die je ieder jaar voorbij ziet komen is ‘gezonder / bewuster eten’. Voor een op de vijf Nederlanders komt dat neer op minder vlees eten. Daarom zet het plantaardige merk met verschillende online foodies in om van Blue Monday, Green Monday te maken.

Populaire voornemens

De meest populaire voornemens die uit het onderzoek naar voren komen: meer bewegen (52%), bewuster eten (44%), minder druk maken (37%), meer tijd met vrienden en familie doorbrengen (24%) en maar liefst 18% heeft aangegeven minder dierlijk vlees of andere dierlijke producten te willen eten.

Volhouden

Een op de drie respondenten geeft aan het wel lastig te vinden om de goede voornemens vol te houden. Op de eerste dag geeft een op de tien het zelfs al op, en na twee weken houdt een op de vijf het voor gezien. Op de vraag waarom het moeilijk is om goede voornemens vol te houden, zijn de volgende drie antwoorden het meest genoemd: het kost te veel moeite, het was mentaal of lichamelijk te zwaar.

Bram Meijer, Marketing Director EMEA bij Beyond Meat, over deze bevindingen: “Het verheugt ons dat bijna de helft van de Nederlanders voornemens is om dit jaar bewuster te eten en dat een op vijf ook de consumptie van dierlijk vlees wil verminderen. Bij Beyond Meat willen we het graag makkelijk maken je levensstijl aan te passen, of je jezelf nu identificeert als carnivoor, flexitarier, vegetariër of vegan. Want onze producten zijn zo ontworpen dat ze qua textuur, bereidingswijze en smaak hetzelfde zijn als dierlijk vlees.”

Positiever en groener

Vanaf vandaag delen een aantal van Nederlands’ favoriete online foodies hun favoriete recepten om te koken met de producten van Beyond Meat. Ze gaan aan de slag met de burgers, worstjes, gehakt en gehaktballen om vanaf vandaag anderen over het ‘dooie punt’ te helpen en te inspireren met makkelijke en vooral lekkere gerechten om 2023 positiever en groener te starten.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies