Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap

Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap

Vorig artikel Volgend artikel

Als mede-oprichter heeft Bart van Olphen met Fish Tales een bijzonder merk neergezet als het gaat om duurzame vis, schaal- en schelpdieren en blikjes vis. Eind 2021 kreeg de tonijn in blik al het MSC-keurmerk. Vanaf deze week ligt er in de schappen bij de supermarkt voor het eerst Fair Trade tonijnsalade van het merk.

De tonijn van Fish Tales wordt duurzaam gevangen en verwerkt waarbij er rekening wordt gehouden met de mens en het milieu. Daarom heeft de tonijn het MSC-keurmerk ontvangen. Deze wordt gebruikt in de twee nieuwe tonijnsalades van het merk: een gewone en een spicy salade die geïnspireerd is op het Mas-Uni recept.

Bewuste keuze

Naast dat de nieuwe salades Fair Trade zijn, heeft het merk er ook voor gekozen om het hele verhaal van de tonijn inzichtelijk te maken. Op de verpakking staat waar de vis vandaan komt en welke lokale vissersgemeenschap de tonijn heeft gevangen. Van Olphen hierover: “Als we weten waar ons voedsel vandaan komt, gaan we vanzelf bewustere keuzes maken. Daarom geeft Fish Tales vissers een verhaal, een gezicht.”

Twee salades

Tonijn uit blik is wereldwijd een van de meest populaire visgerechten en het wordt in allerlei gerechten gebruikt. Toch is tonijnsalade die in de winkel verkrijgbaar vaak totaal niet van duurzame afkomst. Daar probeert Fish Tales iets aan te veranderen. Zo bevatten de twee nieuwe salades 50% duurzame met hengel gevangen skipjack-tonijn.

Beide salades zijn ambachtelijk bereid met grove stukken tonijn zodat ze stevig en volvet van smaak zijn. In de normale variant zit een mayo zonder zoetje, waardoor die lekker fris blijft. De spicy variant is geïnspireerd door de Mas Uni tonijnsalade en wordt gemaakt met kokos, limoen en verse curryblaadjes voor een fijne bite.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies