Nordés Gin is een enorm verfrissende gin door bijzondere botanicals

Nordés Gin is een enorm verfrissende gin door bijzondere botanicals

Vorig artikel Volgend artikel

Het is enorm fascinerend om te zien wat producenten over de hele wereld doen bij het produceren van gins. Hoewel de basis vaak traditioneel is, experimenteren ze volop met ingrediënten: zwarte tomaten, asperges of druiven, niemand kijkt er meer van op. Zo hebben de Spaanse makers van Nordés Gin de albariño druif als basis genomen.

Dat je met druiven als basis heerlijke gins kan maken, hebben de makers van G’Vine gin al bewezen. Maar de Galiciërs achter Nordés vonden een basis van druiven niet genoeg, voor de bijzondere gin zijn in totaal elf botanische ingrediënten gebruikt waaronder hibiscus en eucalyptus en dat geeft de gin een heel bijzondere smaak.

De Galicische droom

Nordés viert de groene Spaanse regio net boven Portugal waar hij geproduceerd wordt. Dat valt op aan de fles en helemaal aan de ingrediënten uit de streek die in de gin zijn verwerkt. Dit heeft alles te maken met de avond dat een Spaanse sommelier, een Galicische wijnimporteur en een talentvolle master distiller in een Galicisch restaurant bedenken dat ze samen een gin willen maken. Het had voor hetzelfde het begin van een mop kunnen zijn, maar in dit geval is het de ontstaansgeschiedenis van Nordés Gin.

Wind waait

De naam verwijst naar de Nordés-wind die de Galiciërs vanaf de Atlantische Oceaan laat weten dat er goed weer en good vibes op komst zijn. De fles is geïnspireerd door het traditionele keramiek uit van Sargadelos waarvoor witte en blauwe kleuren worden gebruikt. Op de wereldkaart zie je waar de gin gemaakt wordt en het kompas geeft de verbondenheid met de oceaan aan.

Botanische ingrediënten

Om Nordés zijn kenmerkende geur en smaak te geven zijn er elf botanische ingrediënten nodig. Naast de witte abariño druif zitten er zes regionale ingrediënten in: zeekraal, citroenverbena-kruid, eucalyptus, salie, laurier en munt. Die worden aangevuld met: jeneverbes, gember, kardemom, hibiscusbloem en zwarte thee.

Perfect Serve

Om er een perfecte gin-tonic mee te maken is er eigenlijk niet veel nodig. Vul een copaglas met 8 ijsklontjes en schenk daar vervolgens 50ml Nordés Gin en 200ml indian tonic bij. Roer het even goed door en garneer met 3 witte druiven aan een prikker. Die zorgen ervoor dat het druivendistillaat goed naar boven komt. Wil je een andere cocktail? Dan is mijn tip: maak er onderstaande Gimlet mee.

(Afbeeldingen bij dit artikel © Nordés Gin)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies