Nieuwe Tanqueray Blackcurrent Royale gin is ideaal te drinken met tonic of prosecco

Nieuwe Tanqueray Blackcurrent Royale gin is ideaal te drinken met tonic of prosecco

Vorig artikel Volgend artikel

Allerlei drankproducenten die ooit het perfecte product hebben gemaakt, zijn de afgelopen jaren gaan experimenteren met smaakvarianten. Of het nou gaat om rum of whisky een uitstapje is snel gemaakt. Ook verschillende klassieke ginmerken zijn aan het experimenteren geslagen. Zo heeft Tanqueray onlangs de Blackcurrent Royale gin uitgebracht die misschien nog wel lekkerder is met prosecco, dan met een tonic.

Dat klinkt misschien wel raar voor een ginmerk dat bekend staat als een van dé London Dry gins ter wereld. Als basis voor de Royale zijn de vier botanicals jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout versterkt met Franse zwarte bessen, vanille en zwarte orchidee. Dat geeft deze gin wat extra joie de vivre waardoor hij verrassend goed smaakt als je hem combineert met prosecco.

Bloemige tonen

In het cocktailarchief hier op Eatly zijn inmiddels allerlei mooie gincocktails te vinden, maar voor veel mensen hoort een gin vooral goed te smaken met tonic. De Blackcurrant Royale is als bloemige gin heerlijk om te combineren met tonic en door de kleur ook heel goed te gebruiken in allerlei klassieke cocktails.

Royale French 75

Een van de klassieke cocktails is de French 75 en met de nieuwe Tangueray Blackcurrent Royale geef je deze cocktail een smaakvolle, verrassende twist.

Nodig:

  • 40 ml Tanqueray Blackcurrant Royale
  • 30 ml citroensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 50 ml prosecco
  • Citroenschil voor garnering

Maken:

  1. Voeg Tanqueray Blackcurrant Royale, citroensap en suikersiroop toe aan een cocktailshaker en schud;
  2. Schenk uit door een zeefje in een coupette glas;
  3. Top af met prosecco;
  4. Garneer met gedraaide citroenschil.

Nieuwsgierig geworden? De Blackcurrent Royale is te koop bij Gall & Gall.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies