Mary From Belgium: een gastronomische Bloody Mary

Mary From Belgium: een gastronomische Bloody Mary

Vorig artikel Volgend artikel

We hebben eerder deze week al de loftrompet gestoken over de heerlijke Belgische gin The Drunken Horse Gin. Aangezien het vrijdag is en een cocktail dan altijd een goed idee is, komen we uit bij Mary From Belgium. Dat is een frisse, gastronomische cocktail gemaakt met twee ambachtelijke producten uit België: gin en tomatensap.

Een tijdje geleden zijn we al eens in de weer geweest met een Nederlandse gastronomische gin en dat beviel ons heel goed. Dus bij het horen van de woorden gastronomische cocktail loopt ons het water al in de mond. Maar wat maakt Mary From Belgium nou zo speciaal?

Tomatensap

Bij het horen van tomatensap gaat de gedachte niet per se gelijk uit naar een cocktail. Nick Bril, chef-kok bij restaurant The Jane (**), brengt daar met zijn Mary V voor altijd een verandering in. Hij heeft het ultieme tomatensap gemaakt op basis van de Japanse Tomimaru Muchoo Tomato. Die mengt hij met Salicornia, basilicum, oregano, zeewater en milde chilipeper. waardoor je een geweldige smaaksensatie krijgt.

The Drunken Horse Gin

Zoals eerder deze week te lezen viel, zijn we na het proeven van The Drunken Horse Gin gelijk grote liefhebbers geworden. De balans in de gin is door de citrus en peperige tonen heel bijzonder en vooral heel erg tasty. Het is een gin die de smaakpapillen blijft prikkelen, tel daarbij de Nepalese Timut peper op en het is echt een feestje om deze gin te drinken.

Mary From Belgium

Waar een standaard Bloody Mary met wodka en selderij wordt gemaakt, maak je Mary From Belgium heel anders. Dat is namelijk het perfecte huwelijk tussen The Drunken Horse Gin en Mary V met limoen, citroengras en een snufje Timut peper.

Zo maak je hem:

In een brede longdrink gevuld met ijs voeg je 50ml The Drunken Horse Gin, 150ml Mary V, een klein beetje (vers) limoensap, een kwart gehalveerd citroengras en om het af te maken een paar draaien aan de pepermolen met Timut peper. Voor de beste smaaksensatie roer je dit geheel even door.

Je krijgt hiermee een heerlijke balans tussen de peperige en citrus tonen die perfect samengaan met Mary V. Dat maakt Mary From Belgium een heerlijk frisse en complexe, gastronomische cocktail.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies