De jenevermakers van Hooghoudt lanceren eigen hard seltzer

De jenevermakers van Hooghoudt lanceren eigen hard seltzer

Vorig artikel Volgend artikel

Dit is er eentje die we hier op de redactie niet aan hadden zien komen, maar oer-Hollandse jeneverproducent Hooghoudt heeft onder een eigen merk een lijn hard seltzers gelanceerd. Ze zijn er in de smaken: Strawberry & Basil, Mango & Chili en Watermelon & Mint en gemaakt met kopergestookte ‘Holland Gin’, dat is een van de jenevers van de producent.

De flessen van het jenevermerk hebben vorig jaar een frisse nieuwe look gekregen en met diezelfde insteek duiken ze nu in de seltzermarkt. Wel zegt het bedrijf het anders te doen dan andere producenten: “Waar hard seltzers in bijna alle gevallen op basis van eenvoudige gefermenteerde maïs of rijst worden gemaakt, maken wij de hard seltzers met hoogwaardige kopergestookte ‘Holland Gin’, die gecombineerd wordt met de smaak van écht gedistilleerd fruit en botanicals.”

Alcoholbasis

Het is interessant om te zien dat Hooghoudt zich duidelijk wil onderscheiden met welke alcohol er gebruikt wordt bij het maken van de hard seltzers. Misschien nog wel belangrijker is de toevoeging van gedistilleerd fruit en botanicals. Want we hebben bijvoorbeeld gemerkt dat sommige seltzers iets synthetisch hebben qua smaak en daar zit natuurlijk niemand op te wachten!

Smaken

Daarom zijn de gekozen smaakcombinaties met: Strawberry & Basil, Mango & Chili en Watermelon & Mint ook zeer interessant. Door andere seltzerproducenten wordt vaak voor de wat meer makkelijke smaken gekozen, dat doet Hooghoudt duidelijk niet. Waarschijnlijk zijn deze seltzers daarom ook interessant om te gebruiken in de mix.

De uitrol van de seltzers pakt de jeneverproducent ook interessant aan. In eerste instantie zijn de hard seltzers van Hooghoudt alleen verkrijgbaar in 50 geselecteerde horecazaken. Daarna komen slijters en retail aan de beurt.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies