Drinks11.02.2020

De beste limoncello van de wereld komt uit Nederland


In het pittoreske Drentse dorp Peize, waar de koeien vriendelijk loeien en de wind door de bomen danst, gebeurt iets magisch. Titus Meijer en de immer avontuurlijke Melissa Oosten zijn de creatieve breinen achter de betoverende Drunken Monkey Limoncello, die niet alleen de titel van beste limoncello, maar ook die van beste likeur ter wereld in de wacht sleepte tijdens de International Wine and Spirit Competition (IWCS) in Londen.

Het sprookje van Drunken Monkey Limoncello

Het sprookje van Drunken Monkey Limoncello begon te ontspruiten in de winter van 2014, toen Titus en Melissa zich waagden aan een recept dat ze ergens op het wonderlijke internet hadden opgeduikeld. Na maanden van geheime brouwsels en heerlijke proeverijen wisten ze een eigen recept te creëren voor een sprankelende, pure limoncello met aanzienlijk minder suiker dan de gemiddelde levensgenieter gewend is.

En dan dat ene mysterieuze ingrediënt: de liefde voor het handwerk. Elk citroentje wordt met de hand geschild, alsof het een koninklijk jasje krijgt aangemeten.

Melissa onthult het geheim met een knipoog: “We schillen die citroenen dunner dan dun. Het witte gedeelte van de citroen laten we achterwege, want dat is net zo bitter als een onbeantwoorde liefdesbrief. En om die bitterheid te compenseren, voegen we gewoon een vleugje suiker toe. Simpel, toch?

Twee sprankelende sterren: Ultimate Blend en DMC25

In het magische limoncello-universum van Titus Meijer en Melissa Oosten schitteren niet één, maar twee sprankelende sterren: de onnavolgbare Ultimate Blend en de verrukkelijke DMC25. De ‘gewone’ limoncello, een tijdloze klassieker met een kick van 32% alcohol, wordt met liefdevolle zorg gebrouwen. Maar wacht, daar komt de DMC25 op het toneel, als een ondeugende sidekick met een eigen stijl, gekenmerkt door een iets hoger zuurtje en een verfrissende twist op het traditionele recept.

Melissa enthousiast: “DMC25 is als de rockster onder de limoncello’s, perfect voor het shaken en stirren van de meest onweerstaanbare cocktails. Alle smaken die je normaal gesproken aan je cocktail zou toevoegen, zijn al prachtig verweven in dit drankje.

En wat te doen met de citroenen die na het brouwen van tussen de 1.500 en 2.000 flessen limoncello per week als stille getuigen achterblijven? Titus en Melissa zijn niet voor één limonadegat te vangen. Ze omarmden de creativiteit en voilà, daar was de oplossing: Leftover Lemonade, een verfrissende ode aan de citrusovervloed die anders misschien verloren zou gaan. Want waarom zou je niet van het overgebleven feestje in de citroenen ook een feestje maken?

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Likeur

De Velvet Batida kan wel eens het zomerdrankje van 2023 zijn

Op een zonnige dag een heerlijke alcoholische versnapering tot je nemen, is vaak het enige wat zo’n dag nóg beter kan maken. Al jaren is mijn favoriete zomercocktail de Paloma of een goede Collins. Dit jaar zijn er ni...

Drinks05.06.2023

De Velvet Batida kan wel eens het zomerdrankje van 2023 zijn

Nieuwe cocktail voor Koningsdag: Fizzy Peachtree

Veel mensen slenteren vandaag door allerlei steden in ons land op zoek naar wat vertier en versnaperingen. De pro’s gooien natuurlijk een tas of rugzak vol met verschillende blikken (of flessen) drank. Aangezien er ste...

Drinks27.04.2023

Nieuwe cocktail voor Koningsdag: Fizzy Peachtree

Bijzondere sake genaamd Jabara voor het eerst in Europa op de markt

Het is niet zo vaak dat er écht nog een nieuwe drank geïntroduceerd wordt in ons land. Natuurlijk zijn er allerlei drankmerken die nog niet verkrijgbaar zijn in ons land (looking at you Teremana!). Sake kennen we natuu...

Drinks02.02.2023

Bijzondere sake genaamd Jabara voor het eerst in Europa op de markt

Na orancello volgt een Passievrucht Likeur van De Jongens van Oud West

De Jongens van Oud West hebben 2022 omarmd om eens flink uit te pakken met toffe likeuren. In het voorjaar was daar ineens hun orancello en inmiddels hebben oprichters Rick Taks, Joeri van Dongen en Bart van den Heijkant...

Drinks17.10.2022

Na orancello volgt een Passievrucht Likeur van De Jongens van Oud West

Zes steden in drie landen op zeven dagen tijd tijdens een wijncruise

Zoals onlangs te lezen viel, ben ik op Norwegian Escape van Norwegian Cruise Line (NCL) gestapt voor een wijncruise op de mediterrane. De reis begon in Rome en bracht ons internationale gezelschap naar Dubrovnik in Kroat...

Hotspots16.10.2022

Zes steden in drie landen op zeven dagen tijd tijdens een wijncruise

Kroatië, Griekenland en Italië
Cream likeur Amarula lanceert twee nieuwe smaken: vegan en koffie

Hoewel ik niet per se fan ben van de cream likeuren ben ik dat wel enigszins van de Zuid-Afrikaanse cream likeur Amarula. Dat heeft alles te maken met de bijzondere smaak van het marulafruit waarvan de likeur gemaakt wor...

Drinks24.11.2021

Cream likeur Amarula lanceert twee nieuwe smaken: vegan en koffie

Licor 43 introduceert nieuwe variant: Licor 43 Chocolate

Zoals veel drankmerken in deze periode van het jaar komt ook Licor 43 met een speciale variant op de iconische likeur. De Licor 43 Chocolate is de eerste nieuwe smaak van een serie nieuwe Limited Editions. Voor de nieuwe...

Drinks19.11.2021

Licor 43 introduceert nieuwe variant: Licor 43 Chocolate

Baileys lanceert nieuwe smaak met oog op de herfst: Red Velvet Cupcake

Als je een drankmerk bent dat wereldberoemd is om een drank is er niet snel en reden te bedenken om daar iets aan te veranderen. Toch zijn er steeds meer bekende drankmerken die een uitstapje wagen op het gebied van smaa...

Drinks21.09.2021

Baileys lanceert nieuwe smaak met oog op de herfst: Red Velvet Cupcake