De beste limoncello van de wereld komt uit Nederland

De beste limoncello van de wereld komt uit Nederland

Vorig artikel Volgend artikel

In het pittoreske Drentse dorp Peize, waar de koeien vriendelijk loeien en de wind door de bomen danst, gebeurt iets magisch. Titus Meijer en de immer avontuurlijke Melissa Oosten zijn de creatieve breinen achter de betoverende Drunken Monkey Limoncello, die niet alleen de titel van beste limoncello, maar ook die van beste likeur ter wereld in de wacht sleepte tijdens de International Wine and Spirit Competition (IWCS) in Londen.

Het sprookje van Drunken Monkey Limoncello

Het sprookje van Drunken Monkey Limoncello begon te ontspruiten in de winter van 2014, toen Titus en Melissa zich waagden aan een recept dat ze ergens op het wonderlijke internet hadden opgeduikeld. Na maanden van geheime brouwsels en heerlijke proeverijen wisten ze een eigen recept te creëren voor een sprankelende, pure limoncello met aanzienlijk minder suiker dan de gemiddelde levensgenieter gewend is.

En dan dat ene mysterieuze ingrediënt: de liefde voor het handwerk. Elk citroentje wordt met de hand geschild, alsof het een koninklijk jasje krijgt aangemeten.

Melissa onthult het geheim met een knipoog: "We schillen die citroenen dunner dan dun. Het witte gedeelte van de citroen laten we achterwege, want dat is net zo bitter als een onbeantwoorde liefdesbrief. En om die bitterheid te compenseren, voegen we gewoon een vleugje suiker toe. Simpel, toch?"

Twee sprankelende sterren: Ultimate Blend en DMC25

In het magische limoncello-universum van Titus Meijer en Melissa Oosten schitteren niet één, maar twee sprankelende sterren: de onnavolgbare Ultimate Blend en de verrukkelijke DMC25. De 'gewone' limoncello, een tijdloze klassieker met een kick van 32% alcohol, wordt met liefdevolle zorg gebrouwen. Maar wacht, daar komt de DMC25 op het toneel, als een ondeugende sidekick met een eigen stijl, gekenmerkt door een iets hoger zuurtje en een verfrissende twist op het traditionele recept.

Melissa enthousiast: "DMC25 is als de rockster onder de limoncello's, perfect voor het shaken en stirren van de meest onweerstaanbare cocktails. Alle smaken die je normaal gesproken aan je cocktail zou toevoegen, zijn al prachtig verweven in dit drankje."

En wat te doen met de citroenen die na het brouwen van tussen de 1.500 en 2.000 flessen limoncello per week als stille getuigen achterblijven? Titus en Melissa zijn niet voor één limonadegat te vangen. Ze omarmden de creativiteit en voilà, daar was de oplossing: Leftover Lemonade, een verfrissende ode aan de citrusovervloed die anders misschien verloren zou gaan. Want waarom zou je niet van het overgebleven feestje in de citroenen ook een feestje maken?

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.