De beste limoncello ter wereld wordt gewoon in het Drentse dorp Peize gemaakt. Daar maken Titus Meijer en compagnon Melissa Oosten Drunken Monkey Limoncello. Die tijdens de International Wine and Spirit Competition (IWCS) in Londen uitgeroepen werd tot beste limoncello én beste likeur ter wereld.
Het verhaal van Drunken Monkey Limoncello begint in de winter van 2014 met het uitproberen van een op internet gevonden recept. Na maanden van experimenteren en proeven ontwikkelden Meijer en Oosten een eigen recept voor een frisse, pure limoncello met een stuk minder toegevoegde suikers.
Zelf schillen
Een van de geheimen voor het maken van de limoncello is dat iedere citroen met de hand wordt geschild. Oosten legt uit waarom: “We schillen de citroenen zo dun mogelijk. Het witte van de citroen wil je namelijk niet mee schillen, dat is erg bitter. Om die bitterheid eruit te krijgen, moet je dat dan weer compenseren met suiker.”

Twee soorten
Het tweetal produceert twee soorten limoncello: de Ultimate Blend en de DMC25. De ‘normale’ limoncello is een klassieke versie met 32% alcohol. De DMC25 is eigenlijk een heel ander product van 25% alcohol. Oosten over DMC25: “Dit is eigenlijk een compleet ander product een tikkeltje zuurder en frisser dan de Ultimate Blend. Hij is heerlijk om de perfecte cocktail mee te maken. Want de smaken die je normaal aan een cocktail toe zou voegen, zitten er al in verwerkt.”
Limonade van het afval
Bij het produceren van tussen de 1.500 en 2.000 flessen limoncello per week, blijft er logischerwijs en grote berg citroenen over. Wat kun je maken met zo'n grote hoeveelheid citroenen? De oplossing bleek voor de hand te liggen, want van de overgebleven citroenen zijn ze limonade gaan maken: Leftover Lemonade.
Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl