
Botanisch bierbrouwer Lowlander vraagt subsidie aan op drinken van bier
Botanisch bierbrouwer Lowlander heeft vorige week het bier Cool Earth Lager gelanceerd om klimaatverandering tegen te gaan. Voor ieder verkocht bier wordt er namelijk één nieuwe zeegrasplant in het Waddengebied gepland. Lowlander vindt het daarom een subsidiewaardig biertje en heeft vandaag subsidie aangevraagd op het drinken van dit bier.
Om rondom de aanvraag extra reuring te creëren is er ook een petitie gestart ter ondersteuning van de aanvraag. Samen met project Zeegrasherstel Waddenzee wordt geprobeerd om 10.000 handtekeningen te verzamelen. De aftrap van deze petitie was voor radio-dj Sander Hoogendoorn die hem vanochtend als eerst ondertekende.
Zeegrasplant
De zeegrasplant is een graag geziene gast in het waddengebied omdat het een plantsoort is die veel CO2 opslaat. Om de effectiviteit wat beter te illustreren: zeegras slaat wel 35 keer effectiever CO2 op dan tropisch regenwoud. Door voor ieder verkochte Cool Earth Lager één zeegrasplant te planten wordt de CO2 die voor de productie van het bier nodig is ruimschoots gecompenseerd.
Chief Botanical Officer, Frederik Kampman, over de subsidieaanvraag: “We zijn voortdurend op zoek naar een gezonde balans met de natuur en combineren deze zoektocht met een zo klimaatvriendelijk mogelijke productie van de meest verrassende biertjes. Door in samenwerking met project Zeegrasherstel Waddenzee zeegras in het Waddengebied te planten dragen we actief bij aan een koelere aarde. Dat verdient net zo goed subsidie als het isoleren van spouwmuren of de aanleg van zonnepanelen.”
Cool Earth Lager
Om dit alles een succes te maken, is het wel handig dat de Cool Earth Lager ook daadwerkelijk een lekker biertje is. Hij is er in twee varianten: een met 4,0% en een alcoholvrije variant van 0,3%. Beide versies hebben door het gebruik van Amerikaanse hops een bittertje en door het gebruik van citroengras krijgt het bier een kleine citruskick. Verder is de Cool Earth Lager ongefilterd waardoor hij een zachte en volle smaak heeft.

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl