Black Tomato Gin is een smaakvolle en kruidige gin gemaakt met zwarte tomaten

Black Tomato Gin is een smaakvolle en kruidige gin gemaakt met zwarte tomaten

Vorig artikel Volgend artikel

Als de zon zo nu en dan even aanwezig is lijkt het bijna alsof de lente echt begonnen is. Met ruimere openingstijden voor het terras in aantocht liggen er weer fijne zonnige terrassessies in het vooruitzicht. Zelf word ik dan altijd vrolijk van een fris biertje én een goede gincocktail. Daarom duiken we de komende tijd weer volle bak in de wereld van gin, te beginnen met de Black Tomato Gin.

De Black Tomato Gin staat eigenlijk al een hele tijd op mijn lijstje, maar het heeft even moeten duren voor ik deze Zeeuwse gin kon proeven. Hij is gemaakt met biologische zwarte tomaten die gekweekt worden in Sicilië, natuurlijk een paar druppels zoutwater uit de Oosterschelde en een vleugje jeneverbes. Deze combinatie geeft de gin een volle, kruidige maar vooral zachte smaak.

Eerste ter wereld

Het is mooi om te zien dat verschillende distillateurs over ter wereld zijn gaan experimenteren met bijzondere hoofdingrediënten, denk bijvoorbeeld aan AsparaGIN met de asperge in de hoofdrol. Zo krijg je toffe en vooral unieke gins die, mits goed gedistilleerd, het hele ginspectrum op een bijzondere manier verbreden.

Dat hebben de mannen achter Black Tomato Gin ook gedaan met de zwarte tomaten uit Sicilië. In één van de oudste familiedistilleerderijen wordt de gin gedistilleerd met een extract van deze zwarte tomaten. De combinatie van traditionele smaken met de tomaten en het zilte zeewater geven de gin een interessante tonen van citrus, een bijzonder kruidigheid met in de verte een bijna rokerige smaak. Dat maakt het een fijne gin om in gerechten te gebruiken en natuurlijk verschillende cocktails.

Perfect Serve

De ideale manier om de Black Tomato Gin te drinken is in een gin-tonic met een mixer van mijn favoriete tonicmerk Double Dutch.

Black Tomato gin met Pomegranate & Basil

Vul een Copaglas met 8 ijsklontjes en schenk hier 50ml Black Tomato Gin in en top af met ongeveer 100ml Double Dutch Pomegranate & Basil en garneer met een paar blaadjes basilicum. Om die laatste te ‘activeren’ leg je ze in je handpalm en sla je er met je andere hand op.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies