Bijzondere start bockbierseizoen: oproep om vroeg naar kroeg te gaan

Bijzondere start bockbierseizoen: oproep om vroeg naar kroeg te gaan

Vorig artikel Volgend artikel

Het lijkt er af en toe op deze pandemie alsof er een strijd is tussen de horeca en de overheid. Dat is natuurlijk niet zo, toch hebben de nieuwe maatregelen flink invloed op het nieuwe bockbierseizoen dat deze week is gestart. In plaats van een grootse opening roepen brouwers consumenten op vroeg naar de kroeg te gaan en zo te genieten van een heerlijke herfstbock.

Traditioneel wordt op de eerste maandag van oktober het bockbierseizoen geopend. Op die dag worden er normaal door allerlei bierbrouwers gezamenlijk de nieuwe bockbieren geproefd. Die bijeenkomst kan natuurlijk niet plaatsvinden, vandaar dat ze dit moment nu aanpakken om de hashtag #vroegnaardekroeg te lanceren en flink via sociale media te delen.

Herfstbock

Over deze campagne zegt Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers, het volgende: “‘Eigenlijk hadden we nu een bockbierbijeenkomst gehad met brouwers en bierrelaties om de nieuwe bockbieren van dit jaar samen te proeven. Door COVID-19 kon deze bijeenkomst dit jaar helaas niet doorgaan. Toch hopen we dat consumenten van deze mooie seizoensbieren gaan genieten. En dan het liefst ‘vroeg in de kroeg’, want nu de horeca al om 22u moet sluiten, hebben zij het extra zwaar.”

#vroegnaardekroeg

Het initiatief voor de hashtag en de oproep kwam naar aanleiding van de nieuwe maatregelen waarbij kroegen om 22:00 de deuren moeten sluiten. Waar het tijdstip om naar de kroeg te gaan al jaren steeds later wordt, hopen de bierbrouwers en cafés dat de huidige crisis ervoor zorgt dat daar een kentering in komt.

Dit is natuurlijk wel een nobele oproep en het is ook aan te raden aan iedereen om gewoon lekker een hapje te gaan eten bij je favoriete restaurants en wat te drinken bij je favoriete café. Alleen zit er achter het besluit van de regering wel een duidelijke redenatie achter. Dus als we alleen het tijdstip aanpassen, dan verplaatsen we het probleem alleen.

(Afbeelding bij dit artikel: ©Nanning Barendsz)

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies