Batu Kombucha komt met een nieuwe speciale editie: Batu Pearls

Batu Kombucha komt met een nieuwe speciale editie: Batu Pearls

Vorig artikel Volgend artikel

Het blijkt dus een heel goed idee als een bierbrouwer gaat experimenteren met andere dranken. Zeker in het geval van Jan-Paul Rutten, directeur van de Limburgse bierbrouwerij Gulpener. Hij ging experimenteren met kombucha en dat leverde ons het merk Batu Kombucha op. Inmiddels heeft hij een nieuwe speciale editie gemaakt: Batu Pearls.

Dat is een Een suikervrije komkommer-kombucha met watermeloenparels. Dat laatste klinkt misschien een beetje outlandish, maar het is een techniek die komt uit de moleculaire gastronomie waar het befaamde Spaanse restaurant El Bulli en ook Heston Blumenthal bekend om stonden en staan.

Experimenteren

Waar de techniek in de gastronomie een beetje gezien als oud nieuws, is het in andere takken van sport natuurlijk wel nog heel inventief. Laat Batu er nou net mee geëxperimenteerd hebben en zo een ideaal alcoholvrij drankje voor de zomer hebben ontdekt.

Watermeloenparels

Het resultaat is een traag gefermenteerde kombucha van komkommer en watermeloen. Die twee smaken zitten niet door elkaar, maar naast elkaar in de fles. De kombucha is gemaakt met komkommer, de watermeloen zit als sap opgesloten in tientallen kleine pareltjes van flinterdun zeewiergel. Dat heet sferificatie, een techniek afgekeken is van de wereldberoemde chef Ferran Adrià van het Spaanse restaurant El Bulli.

Nieuwe smaken

Dit past precies in hetgeen wat Batu voor ogen heeft. Het kombuchamerk wil namelijk geen saaie drankjes ontwikkelen. Dat levert kombucha op met hete pepers, vreemde vruchten en 24-karaats bladgoud. De avontuurlijkheid zit in het merk inbegrepen. Niet voor niks betekent de merknaam in het Mongools kracht en moed. De eerste slag werd al geslagen door een suikervrije kombucha te maken.

Er zijn duizend flessen Batu Pealrs gemaakt. Een fles is 375ml en is voor 10,95 euro te koop op de website van Batu.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies