Amerikaans whiskeymerk WhistlePig is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar

Amerikaans whiskeymerk WhistlePig is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar

Vorig artikel Volgend artikel

Het is een mooie week voor de whiskeyliefhebbers in ons land. Het van origine Amerikaanse whiskeymerk WhistlePig is namelijk vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. De rye whiskeys worden gedistilleerd op een 150 jaar oude boerderij in Vermont. Het merk is een kleine 15 jaar oud en met twee vrouwen aan het roer verleggen ze de traditionele grenzen in de whiskywereld.

Met een relatief korte geschiedenis behoort WhistlePig tot een jonge speler in de markt. Dat maakt het voor het merk een stuk makkelijker om wat tegen tradities aan te schoppen en waar het kan goed te vernieuwen. Niet voor niets dat de whiskeys met rogge worden gemaakt, een vrij eigenwijs soort graan.

Experimenteren

Aangezien er niet over verschillende decennia een naam op is gebouwd door het merk, hebben ze de handen vrij om te experimenteren en risico’s te nemen. Dat doen ze door verschillende nieuwe recepten en smaakcombinaties uit te proberen, allemaal om bij de beste whiskeys uit te komen. Daarbij speelt lol en plezier een grote rol, het drinken en maken van whiskey moet namelijk wel gewoon leuk blijven.

Liz Rhoades, Head of Whiskey Development, over die visie: “We zijn er trots op dat we voortbouwen op nul generaties familietraditie. Daardoor kunnen we veel testen en komen we tot bijzondere, nieuwe smaakcombinaties. Waar traditionele whiskeymerken vastzitten aan een smaakpalet dat soms al honderden jaren eerder is bedacht, kunnen wij experimenteren en dat komt de smaak ten goede.”

Nederlandse roots

WhistlePig is in 2007 mede opgericht door de in de VS wonende Nederlander Wilco Faessen. Voor de bestuursvoorzitter is het dan ook logisch om via Nederland de Europese markt te betreden. Faessen: “Mijn liefde voor whisky’s is ontstaan in de tijd dat ik in Maastricht studeerde. Toen we bij WhistlePig besloten om uit te breiden naar Europa, was het voor mij dan ook vanzelfsprekend om in Nederland te beginnen. Vijftien jaar na de oprichting van WhistlePig voelt het voor mij een beetje als thuiskomen.”

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies