Puur & Makkelijk leert je om minder voedsel te verspillen

Puur & Makkelijk leert je om minder voedsel te verspillen

Vorig artikel Volgend artikel

Kookboeken van een kookwinkel uit een ander werelddeel zijn niet snel echt boeiend om te delen. Toch maken we voor het nieuwe kookboek Puur & Makkelijk geschreven door het Australisch echtpaar James Grant en Alex Eliott-Howery een uitzondering.

Twaalf jaar geleden openden zij een café in Sydney genaamd Cornersmith. Dat groeide in de jaren daarna uit tot een succes en Cornersmith groeide uit tot een van de meest prominente duurzame zaken van de stad. Want het hele idee van het café is om geen voedsel te verspillen, vandaar dat ze ook allerlei soorten pickles zijn gaan ontwikkelen.

Seizoensrecepten

Zelf ben ik er in 2016 binnengelopen omdat ik nieuwsgierig was geworden en je er natuurlijk gewoon een goede kop koffie en lunch kan krijgen. Vandaar dat toen ik Puur & Makkelijk tegenkwam ik er wel iets mee moest doen. Want het kookboek staat vol seizoensgerechten van lokale ingrediënten.

Dat laatste klinkt misschien als een lastig iets, maar uiteindelijk zijn de ‘lokale’ ingrediënten overwegend ingrediënten die we in Nederland ook zo goed als dagelijks gebruiken. De nadruk ligt wat meer op groenten en fruit en wat voor bijzondere gerechten je ermee kan maken. De schrijvers experimenteren graag met bijzondere combinaties en kleuren in hun gerechten en dat zie je in het kookboek ook terug.

Inmaken

Waar ze bij Cornersmith in uitblinken is het inmaken van allerlei soorten groenten om er van alles mee te maken. Dat komt natuurlijk ook terug in Puur & Makkelijk en je leert de handigste conserveringstechnieken om dit zelf ook meester te worden. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is tijd en glazen potten. Sowieso zijn het handige technieken om jezelf aan te leren om de voedselverspilling weer wat te verminderen.

Puur & Makkelijk | Alex Eliott-Howery & James Grant | 272 pagina’s | ISBN: 9789461432384 | Prijs: €25,95

Puur & Makkelijk_3D
(Cover Puur & Makkelijk)
Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies