Op culinaire wereldreis met kookboek De Wereld Thuis

Op culinaire wereldreis met kookboek De Wereld Thuis

Vorig artikel Volgend artikel

Normaal is het idee van een kookboek geschreven door een echtpaar niet per se iets waar we meteen enthousiast van worden. Maar als het een kookboek is van Mascha Lammes en Ronald Giphart, dan is het natuurlijk andere koek. In De wereld thuis nemen ze de lezer mee de wereld over aan de hand van 70 recepten.

De schrijvers nemen de lezer aan de hand van persoonlijke verhalen mee in hun passie en enthousiasme voor koken. In het kookboek krijg je een kijkje in hun eigen keuken en laten ze zien hoe ingrediënten en gerechten van over de hele wereld invloed hebben op wat zij dagelijks op tafel toveren thuis.

De wereld rond

Het boek begint op een originele wijze, want de inhoudsopgave laat zich lezen als een menukaart. Er staat een naam van een gerecht met daarachter, in plaats van de prijs, de bladzijde waarop het recept te vinden is. Ingedeeld in vijf hoofdstukken: ontmoeten, ontdekken, onthouden, ontspannen en ontzettend lekker.

Naast zeventig recepten van over de hele wereld, staat het boek vol met tips voor de lekkerste ingrediënten uit de toko, mediterrane supermarkten, buitenlandse winkels en de buurtsuper om de hoek. Giphart typeert het boek zelf als: “De wereld wordt steeds kleiner. Zonder veel moeite krijgen de smaken van over de hele wereld een plek op je eigen keukentafel. Wat ver en vreemd leek, komt zo dichtbij.”

De Wereld Thuis
Omslag 'De Wereld Thuis'

Veel variatie

Als je door een kookboek bladert en je komt de hele tijd recepten tegen die je wil maken, dan weet je dat het een goed boek is. Dat is ook het geval met De wereld thuis, het is een zeer gevarieerd kookboek dat je onder meer meeneemt naar Frankrijk, Zweden, Thailand en Israël. Op die manier wordt de culinaire wereld bij je thuis gebracht.

De wereld thuis | Mascha Lammes & Ronald Giphart | 224 pagina’s | ISBN: 9789400405806 | €24,99


Afbeeldingen bij dit artikel © Saskia Lelieveld

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies