De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Met de feestdagen in aantocht is het altijd goed om wat toffe cadeauopties achter de hand te hebben. Afgelopen week kwam op de redactie het boek Hete pepers van Jeroen Hazebroek binnen. Hazebroek vertelt je in het boek alles wat je moet weten over pepers; van zaaien en opkweken tot pittige recepten met pepers.
Bestsellerauteur Jeroen Hazebroek heeft al zes kookboeken op zijn naam staan over barbecueën en roken. Daarbij is hij sinds 2007 eigenaar van Het Kookvuur; een bedrijf dat catering, demonstraties en barbecueworkshops verzorgt.
De ondertitel van Hete Pepers is niet voor niets ‘chilipeper planten, oogsten, verwerken en eten’. Voor het boek heeft Hazebroek vijftig peperplantjes van allerlei soorten en rassen gezaaid en opgekweekt. In Hete pepers geeft hij tips over de verzorging en voeding van pepers, de oogst en uiteraard de toepassing in de keuken.
Van tuinders tot sambal
Het boek is een naslagwerk voor alles wat je moet weten over pepers. Je vindt in het boek interviews met tuinders, hobbytelers en professionals in de verwerkende industrie. Daarnaast leer je alles over hoe pittig verschillende soorten pepers zijn. Met al die kennis in het achterhoofd krijg je ook alle info voor het maken van verschillende sambals en hete sauzen. Inclusief instructies om pepers te drogen, te roken, in te maken of te fermenteren.
Naast alle informatie op dit gebied staan er tientallen recepten in het boek van Hazebroek zelf, waar pepers een pittige rol in spelen. Ook staan er gerechten in van vijftien gastkoks, waaronder Nadia & Merijn, Pascal Jalhay en Danny Jansen. Zij delen pittige recepten uit hun eigen cultuur, zoals de Indonesische, Surinaamse en Noord-Afrikaanse keuken.
Hete Pepers | Chilipeper planten, oogsten, verwerken en eten | Jeroen Hazebroek | 192 pagina’s | ISBN 978 90 5956 872 3 | €29,99
Verder lezen over Kookboeken
Recepten29.07.2024
Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad
Gadgets18.03.2024
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia
Gezond26.12.2023
Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af
Nieuws20.11.2022
Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar
Nieuws14.10.2022
Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten
Drinks29.11.2021
High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten
Nieuws28.10.2021
Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’
Nieuws21.09.2021