Tipt09.12.2019

In Hete pepers leert Jeroen Hazebroek je alles over de peper


Met de feestdagen in aantocht is het altijd goed om wat toffe cadeauopties achter de hand te hebben. Afgelopen week kwam op de redactie het boek Hete pepers van Jeroen Hazebroek binnen. Hazebroek vertelt je in het boek alles wat je moet weten over pepers; van zaaien en opkweken tot pittige recepten met pepers.

Bestsellerauteur Jeroen Hazebroek heeft al zes kookboeken op zijn naam staan over barbecueën en roken. Daarbij is hij sinds 2007 eigenaar van Het Kookvuur; een bedrijf dat catering, demonstraties en barbecueworkshops verzorgt.

De ondertitel van Hete Pepers is niet voor niets ‘chilipeper planten, oogsten, verwerken en eten’. Voor het boek heeft Hazebroek vijftig peperplantjes van allerlei soorten en rassen gezaaid en opgekweekt. In Hete pepers geeft hij tips over de verzorging en voeding van pepers, de oogst en uiteraard de toepassing in de keuken.

Van tuinders tot sambal

Het boek is een naslagwerk voor alles wat je moet weten over pepers. Je vindt in het boek interviews met tuinders, hobbytelers en professionals in de verwerkende industrie. Daarnaast leer je alles over hoe pittig verschillende soorten pepers zijn. Met al die kennis in het achterhoofd krijg je ook alle info voor het maken van verschillende sambals en hete sauzen. Inclusief instructies om pepers te drogen, te roken, in te maken of te fermenteren.

Naast alle informatie op dit gebied staan er tientallen recepten in het boek van Hazebroek zelf, waar pepers een pittige rol in spelen. Ook staan er gerechten in van vijftien gastkoks, waaronder Nadia & Merijn, Pascal Jalhay en Danny Jansen. Zij delen pittige recepten uit hun eigen cultuur, zoals de Indonesische, Surinaamse en Noord-Afrikaanse keuken.

Hete Pepers | Chilipeper planten, oogsten, verwerken en eten | Jeroen Hazebroek | 192 pagina’s | ISBN 978 90 5956 872 3 | €29,99

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Kookboeken

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

Soms kom je een kookboek tegen dat direct je aandacht trekt. De Syrische keuken van Imad doet dat zeker want hoeveel weten we eigenlijk over het land en zijn culinaire tradities. De Syrische keuken is rijk en gevarieerd,...

Recepten29.07.2024

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Een Spaanse kookbijbel, dat klinkt als de ultieme referentiebron voor alle overheerlijke gerechten die het land ons te bieden heeft. De Spaanse keuken staat immers bekend om zijn diversiteit, rijke smaken en gebruik van...

Gadgets18.03.2024

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Dieettrends en afvallen zijn voor heel veel mensen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Eigenlijk gaat het vaak geeneens om de inhoud maar om de perceptie dat je nu een dieet hebt gevonden dat echt gaat werken. Meestal zi...

Gezond26.12.2023

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Een zeskoppige vakjury heeft uit 54 inzendingen kookboek Java van Maureen Tan verkozen als het Food and Friends Kookboek van het Jaar 2022. Het platform houdt een onafhankelijke verkiezing die bestaat uit een vakjury- en...

Nieuws20.11.2022

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

Al een paar jaar zamelt botanisch bierbrouwer Lowlander na kerst kerstbomen in om een bijzonder winterbier mee te brouwen. In navolging van Scandinavië, waar al decennialang met sparrennaalden wordt gekookt, omarmt het...

Nieuws14.10.2022

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten

Een van de bekendste coffeeshopketens in Amsterdam, The Bulldog, heeft de krachten gebundeld met High Cuisine om het eerste cocktailboek gevuld met alcoholvrije psychoactieve recepten te maken: High Cocktails. Chefs Noah...

Drinks29.11.2021

High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten

Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’

Het culinair platform Food and Friends organiseert dit jaar de onafhankelijke verkiezing voor het ‘Kookboek van het Jaar’ voor Nederland en België. Een vijfkoppige vakjury heeft uit 61 uitzendingen zes kookboeken ge...

Nieuws28.10.2021

Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’

Ook kookboekenimperium Sonja Bakker stort in na plagiaat

Dieetboekenguru Sonja Bakker kwam in augustus in het nauw te zitten toen de eerste claims opdoken dat ze voor haar Instagram recepten plagieerde. Dat bleek na nader onderzoek door ‘haar team’ gedaan te zijn, maar Bak...

Nieuws21.09.2021

Ook kookboekenimperium Sonja Bakker stort in na plagiaat