In Hete pepers leert Jeroen Hazebroek je alles over de peper

In Hete pepers leert Jeroen Hazebroek je alles over de peper

Vorig artikel Volgend artikel

Met de feestdagen in aantocht is het altijd goed om wat toffe cadeauopties achter de hand te hebben. Afgelopen week kwam op de redactie het boek Hete pepers van Jeroen Hazebroek binnen. Hazebroek vertelt je in het boek alles wat je moet weten over pepers; van zaaien en opkweken tot pittige recepten met pepers.

Bestsellerauteur Jeroen Hazebroek heeft al zes kookboeken op zijn naam staan over barbecueën en roken. Daarbij is hij sinds 2007 eigenaar van Het Kookvuur; een bedrijf dat catering, demonstraties en barbecueworkshops verzorgt.

De ondertitel van Hete Pepers is niet voor niets 'chilipeper planten, oogsten, verwerken en eten'. Voor het boek heeft Hazebroek vijftig peperplantjes van allerlei soorten en rassen gezaaid en opgekweekt. In Hete pepers geeft hij tips over de verzorging en voeding van pepers, de oogst en uiteraard de toepassing in de keuken.

Van tuinders tot sambal

Het boek is een naslagwerk voor alles wat je moet weten over pepers. Je vindt in het boek interviews met tuinders, hobbytelers en professionals in de verwerkende industrie. Daarnaast leer je alles over hoe pittig verschillende soorten pepers zijn. Met al die kennis in het achterhoofd krijg je ook alle info voor het maken van verschillende sambals en hete sauzen. Inclusief instructies om pepers te drogen, te roken, in te maken of te fermenteren.

Naast alle informatie op dit gebied staan er tientallen recepten in het boek van Hazebroek zelf, waar pepers een pittige rol in spelen. Ook staan er gerechten in van vijftien gastkoks, waaronder Nadia & Merijn, Pascal Jalhay en Danny Jansen. Zij delen pittige recepten uit hun eigen cultuur, zoals de Indonesische, Surinaamse en Noord-Afrikaanse keuken.

Hete Pepers | Chilipeper planten, oogsten, verwerken en eten | Jeroen Hazebroek | 192 pagina's | ISBN 978 90 5956 872 3 | €29,99

Hete Pepers Hazebroek
(Afbeelding: Verschillende mogelijkheden met pepers uit Hete Pepers, Jeroen Hazebroek - Fontaine Uitgevers)
Chakchouka_ © Christian Fielden.
(Afbeelding: gerecht chakchouka uit Hete Pepers, Jeroen Hazebroek - © Christian Fielden)
Rendang ananas © Christian Fielden.
(Afbeelding: gerecht rendang ananas uit Hete Pepers, Jeroen Hazebroek - © Christian Fielden)
Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies