Recept: super lekkere quinoasalade met venkel en makreel

Recept: super lekkere quinoasalade met venkel en makreel

Vorig artikel Volgend artikel

Zoek je een lekker recept voor een gezonde salade die ook nog eens super goed vult? Dan is dit het perfecte recept: quinoasalade met venkel en makreel.

Quinoa is een uitstekende basis voor een lunchsalade. Deze kleine korreltjes vullen je maag én bevatten ook nog eens veel eiwitten, koper en magnesium. Super gezond dus. Het is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen graansoort en daardoor van nature glutenvrij.

Het lekkere aan deze salade is niet alleen de combinatie van smaken, maar ook van structuren. De venkel gaat er in flinterdunne plakjes - maar rauw - doorheen. Het knapperige in combinatie met de zachtheid van avocado en makreel is perfect.

Ingrediënten

  • 100 gram quinoa
  • 1 venkel
  • blikje makreel
  • 1 rijpe avocado
  • sambal badjak
  • zwarte peper

Quinoa heeft van nature niet veel smaak, maar dat is in deze salade ook niet zo nodig. Venkel, makreel en sambal badjak hebben namelijk allemaal een vrij sterke smaak en dan is de neutraliteit van quinoa wel zo prettig.

Tip: als je quinoa graag toch wat extra smaak geeft, kook dan een (half) bouillonblokje mee. Groentebouillon is voor deze salade het lekkerst.

recept-quinoasalade-ingredienten
Je hebt slechts vijf ingrediënten nodig om deze super lekkere salade te maken

Zo maak je ‘m klaar

Weeg de quinoa af en doe deze in een klein laagje water in de pan. Je kunt eventueel een bouillonblokje mee koken voor wat extra smaak. Op de verpakking staat hoe lang je de quinoa moet koken.

Snijd ondertussen de venkel doormidden, verwijder het hart en was beide helften goed. Snij ze daarna in flinterdunne plakjes. Je hebt dan halve maantjes, die je eventueel nog een keer doormidden kunt snijden.

Laat een blikje makreel uitlekken. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en snij de helften in halve maantjes.

Laat de quinoa even afkoelen voordat je alles door elkaar mengt. Koud is deze salade namelijk het lekkerst. Mix de quinoa eerst met de venkel en doe er dan flink wat zwarte peper overheen. Voeg daarna de makreel en avocado toe. Sambal badjak naar smaak toevoegen. Deze sambalsoort is niet super pittig dus als je uitschiet is dat niet zo'n probleem, dat is juist lekker!

quinoasalade-makreel
Super lekker, deze salade met quinoa, venkel, makreel en avocado
quinoasalade-venkel
En klaar in vijftien minuten!
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips....

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies