Ook Kever komt met een eigen hard seltzer

Ook Kever komt met een eigen hard seltzer

Vorig artikel Volgend artikel

Het begint misschien een beetje als een kapotte langspeelplaat te klinken, maar deze zomer gaat de zomer worden van de introductie van de hard seltzers in Nederland, de revival van rum en de herontdekking van frisse witte wijn. Na de hard seltzers waren we al een hele tijd enorm nieuwsgierig. Als dan een partij zoals Kever met een eigen variant komt, willen we daar alles van weten.

Nadat White Claw vorig jaar de grootste speler werd in Amerika op het gebied van hard seltzers, bleek dat er een markt voor was met een omzet van 1,3 miljard dollar. Het was daarom wachten tot de hard seltzers in Nederland op de markt zouden komen. Gelukkig was het vorige maand zo ver toen Stëlz als eerste een eigen seltzers uitbracht. Dat de mannen achter Kever genever nu ook met de Kever Hard Seltzer komen, stemt ons vrolijk.

Lemon & Lime

In Amerika worden seltzers gekscherend alcoholwater genoemd, maar dat is heel erg kort door de bocht. Een seltzer is laag in suiker, bevat weinig calorieën, een beetje alcohol en een vorm van fruit toegevoegd zodat het een prettige dorstlesser is. Kever heeft gekozen voor de smaak Lemon & Lime waardoor het echt een verfrissend drankje is op een warme zomers dag.

Zomer van de seltzer

Hier op de redactie is de koelkast goed gevuld met seltzers, want voor ons is het nu al het zomerdrankje van 2020. De Kever Hard Seltzer voldoet aan alle typische kenmerken van een hard seltzer: gemaakt van natuurlijke ingrediënten, 78kcal per blik, op smaak gebracht met natuurlijke smaakmakers en maar 4,5% alcohol.

Het is Kever gelukt om de juiste snaren te raken op het gebied van smaak. De limoen en citroen overheersen niet, maar je proeft ze heel genuanceerd bij iedere slok. Dat maakt de seltzer lekker fris met genoeg kick zodat het een heerlijk drankje is op een warme zomerdag of als je lekker met vrienden in het park een dorstlessend drankje wil drinken.

(Afbeeldingen bij dit artikel zijn ©StudioMees / Kever Genever)

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies