Gastro Gin is net zo lekker in een gerecht als in een cocktail

Gastro Gin is net zo lekker in een gerecht als in een cocktail

Vorig artikel Volgend artikel

Op het lijstje met gins die we heel graag uit wilden proberen, stond Gastro Gin heel hoog. We waren natuurlijk nieuwsgierig naar hoe de gin zou smaken in een goede gin-tonic, en ook enorm benieuwd naar hoe het was om ermee te koken. Want de gin is tot stand gekomen door een samenwerking van verschillende chefs en de meesterstoker van distilleerderij Onder de Boompjes.

De Michelinchefs en meesterdistilleerder John de Lange zijn samen met hun favoriete ingrediënten in het achterhoofd gaan kijken hoe ze die konden combineren met de klassieke ingrediënten waarmee gin wordt gedistilleerd. Zodoende krijg je een gin met een geheel eigen karakter, die op zichzelf staat in een cocktail en waarmee je een extra dimensie toevoegt aan een gerecht.

Onder de Boompjes

Sinds 1658 worden er door distilleerderij Onder de Boompjes, inmiddels in Schiedam, jenevers gedistilleerd. Het is daarmee de oudste onafhankelijke distilleerderij van Nederland. De gehele productie, van vergisten tot en met bottelen, wordt binnen de muren van Onder de Boompjes gedaan. Meesterdistilleerders John de Lange en Justus Walop gebruiken voor hun destillaten alleen grondstoffen van de hoogste kwaliteit en dat is voor Gastro Gin niet anders.

Gastronomische Gin

Gastro Gin is gemaakt met klassieke gin ingrediënten die zijn verrijkt met venkel, een citrusmix en een mix van vijf pepers. Daardoor krijgt de gin een goede pittigheid en verfrissende citrustonen. Doordat hij prachtig in balans is maakt het hem enorm veelzijdig en vooral uitermate geschikt om mee te experimenteren in gerechten. Wij hebben er bijvoorbeeld dronken mosselen meegemaakt en de gin voegde een mooie complexiteit aan het gerecht toe.

Perfect serve

Normaal zouden we hier nu de perfect serve melden, maar door het veelzijdige karakter van deze gastrogin moet je vooral je eigen creativiteit de vrije loop geven. Het is een heerlijk zachte gin dus probeer hem eens puur en kijk wat je opvalt.

Als je in je achterhoofd houdt dat hij is opgebouwd uit: jeneverbes, zoethout, engelwortel, karwij en kardemom. Daar zijn naast de vijf pepers, venkelbloem en -zaad, Amalfi citroen, grapefruit, sinaasappelschil en verveine aan toegevoegd. Genoeg tonen en smaken waar je iets mee kunt, wees creatief en kleur een beetje buiten de lijntjes.

Gastro Gin fles
(Afbeelding: Gastro Gin in volle glorie - ©Onder de Boompjes Distillery)
Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies