De Beste Drop Ooit van Klepper & Klepper blijkt écht lekker

De Beste Drop Ooit van Klepper & Klepper blijkt écht lekker

Vorig artikel Volgend artikel

Dropmerk Klepper & Klepper verkoopt vier smaken drop onder merknaam ‘De Beste Drop Ooit’. Opgericht door vader Willem en zoon Huub Klepper nadat een volzoet dropje ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de snoepkraam van pa Klepper bijzonder goed in de smaak viel. Maar hoe maak je ‘De Beste Drop Ooit’ en vooral: smaakt hij ook echt zo goed?

In 2015 stond Willem Klepper 25 jaar met zijn snoepkraam op de markt van Alkmaar. Om dit te vieren wil hij voor zijn vaste klanten het lekkerste volzoete dropje ooit maken. Daar moeten dan 1200 zakjes van weggegeven worden en dan zou iedereen blij moeten zijn. Hoewel het een snoepkraam was, gingen de jubileumdropjes als warme broodjes. Alleen bleek het grootste nadeel aan de dropjes: ze waren eenmaling.

Succesnummer

Doordat de vraag naar de dropjes terug bleef komen kwam Huub Klepper op het idee om het jubileumdropje toch een tweede leven te gunnen. Onbewust speelde het namelijk ook nog in op een groeiende markt, de drop was namelijk gemaakt zonder gelatine en gluten. Na een paar goede brainstormsessies kwamen de heren klepper tot de conclusie dat het dropje onder een eigen naam en merk op de markt moest komen: De Beste Drop Ooit van Klepper & Klepper.

Vier smaken

Hoewel het dus allemaal begon met een volzoet dropje zijn er inmiddels vier smaken bij speciaalzaken door heel Nederland te koop: laurier, honing, volzoet en mildzout. Het mooie aan alle smaken is dat ze allemaal een eigen speciaal verhaal hebben. Iedere smaak heeft zijn eigen speciale receptuur mét een bijzonder ingrediënt dat het dropje net die extra smaakdimensie geeft.

Bijzondere ingrediënten

Een van de grootste uitdagingen van vader en zoon Klepper was om het perfecte honingdropje te maken. Na een flinke zoektocht vonden ze de beste biologische honing van Nederland in de Biesbosch bij een kleine onafhankelijke imker. Met zijn honing zag twee jaar geleden het honingdropje (12% honing) het levenslicht.

De jongste telg in hun dropassortiment is de laurierdrop. Om die te maken zijn ze helemaal naar het zuidwestelijke puntje van Noord-Brabant af moeten reizen om zuivere laurierolie bij een biologische laurierkweker te vinden. Het blijkt de perfecte basis voor een laurierdropje.

En de mildzoute drop wordt gemaakt met ongerafineerd Keltisch zeezout. Doordat er nog iets van zoet in het dropje zit is het een stevig dropje met een goede bite waarbij het Keltisch zeezout als smaakversterker werkt. Persoonlijk is dit mijn favoriet van de vier smaken.


(Afbeeldingen bij dit artikel: © Klepper & Klepper)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies