How to: kreeft klaarmaken op de beste manier

How to: kreeft klaarmaken op de beste manier

Vorig artikel Volgend artikel

Het vlees uit een kreeft halen blijkt altijd lastiger te zijn dan het eruit ziet. Het kost überhaupt véél tijd om deze lekkernij op de beste manier te bereiden... Gordon Ramsay laat in de Amerikaanse versie van Masterchef precies zien hoe je op de beste manier een kreeft bereid. Zelfs uit de pootjes krijg je nog hartstikke veel vlees, zonde om weg te gooien! In de onderstaande video zie je precies hoe dit werkt. Met deze handige tips en tricks gaat het dan ook zeker lukken de volgende keer, succes en eet smakelijk!

Het is belangrijk om snel te het werk te gaan. Knip de elastiekjes door, want deze kunnen een smaak afgeven in het gezouten water.De kreeft hoeft niet lang te koken volgens Ramsay: maar twee minuten. Vervolgens haal je alle scharen van de kreeft eraf. Dit doe je door eraan te draaien.

Ramsay laat zien hoe je al het vlees van een kreeft eruit haalt. Veel chefs stoppen op een bepaald punt, maar hij laat zien hoe je echt álles kunt gebruiken. Er zit namelijk ook nog vlees in de acht poten van de kreeft. Ramsay laat ook zien hoe je een kreeft op een mooie manier kunt opdienen.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies