De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
De Verspillingsvrije week 2020 gaat vandaag tot start en loopt tot 7 september. Bedrijven en publieke organisaties hebben zich in de stichting Samen Tegen Voedselverspilling bij elkaar gepakt met als doel de voedselverspilling in ons land in 2030 met de helft te hebben teruggebracht. De jaarlijkse Verspillingsvrije week is eens speerpunt van de stichting.
Deze week kan iedereen verschillende challenges doen via de website en allerlei bedrijven delen initiatieven waarmee zij voedselverspilling tegen proberen te gaan. Zo is er sinds 2018 een club van 21 ondernemers in de voedingssector die zich onder de noemer ‘Verspilling is Verrukkelijk’ hebben verenigd.
Creativiteit
Beide initiatieven doen een beroep op de creativiteit van de consument tijdens de Verspillingsvrije week. Het idee is onder andere om voedselverspilling niet alleen te omgeven met negativiteit, maar juist in te zetten op de vele mogelijkheden die voedselverspilling biedt.
Bijvoorbeeld dat je van je leftovers nog een lekker avondmaal kan maken. Je bier kan brouwen van voedsel dat overblijft. Dat je heel makkelijk soep maakt van overgebleven groenten. Je van overrijpe bananen een heerlijk bananenbrood kan maken en van bierborstel granola.
Bijzondere bedrijven
Het lijstje met bedrijven die zich samen hebben gepakt als ‘Verspilling is Verrukkelijk’: AND Cheesetrade, Candy Converters, De Fruitmotor, De Tweede Jeugd, De Verspillingsfabriek, Food Fellows, GRO, Oma Dee, Food in Concept, Unwaste, The Ketchup Project, Potverdorie, Twisted, Sunt, Thijsthee, Instock, Van Eigen Deeg, Veggihap, Wildcatch, Yespers en De Roze Bunker.
Verder lezen over Bier
Nieuws06.09.2024
Zo herken je een alcoholprobleem
Lifestyle26.04.2024
Waarom het Guinness Storehouse in Dublin bezoeken nu leuker is
Drinks28.03.2024
Pablo Beer: Innovatief brouwsel met cocabladeren
Drinks15.11.2023
Dit is Beersecco: bier en prosecco in één fles
Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Nieuws26.06.2023
Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland
Drinks09.06.2023
Op Best Kept Secret wordt weer Jupiler geschonken
Verder lezen over Koken
Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit
Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Verder lezen over Voedselverspilling
Food13.09.2024
Zo gebruik je oude croissantjes voor een lekker dessert
Nieuws20.11.2023
Coca-Cola en Too Good To Go samen tegen verspilling
Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
Drinks12.04.2023
Lowlander brouwt nieuwe reeks fruitbieren van overgebleven fruit
Nieuws06.03.2023
Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto
Nieuws14.09.2022
Schuldgevoel bij 70% van de Nederlanders om weggooien van eten
Nieuws13.09.2022
Pieter Pot gaat bij Stach voor het eerst offline
Nieuws12.09.2022