Verspillingsvrije week 2020 van start

Verspillingsvrije week 2020 van start

Vorig artikel Volgend artikel

De Verspillingsvrije week 2020 gaat vandaag tot start en loopt tot 7 september. Bedrijven en publieke organisaties hebben zich in de stichting Samen Tegen Voedselverspilling bij elkaar gepakt met als doel de voedselverspilling in ons land in 2030 met de helft te hebben teruggebracht. De jaarlijkse Verspillingsvrije week is eens speerpunt van de stichting.

Deze week kan iedereen verschillende challenges doen via de website en allerlei bedrijven delen initiatieven waarmee zij voedselverspilling tegen proberen te gaan. Zo is er sinds 2018 een club van 21 ondernemers in de voedingssector die zich onder de noemer ‘Verspilling is Verrukkelijk’ hebben verenigd.

Creativiteit

Beide initiatieven doen een beroep op de creativiteit van de consument tijdens de Verspillingsvrije week. Het idee is onder andere om voedselverspilling niet alleen te omgeven met negativiteit, maar juist in te zetten op de vele mogelijkheden die voedselverspilling biedt.

Bijvoorbeeld dat je van je leftovers nog een lekker avondmaal kan maken. Je bier kan brouwen van voedsel dat overblijft. Dat je heel makkelijk soep maakt van overgebleven groenten. Je van overrijpe bananen een heerlijk bananenbrood kan maken en van bierborstel granola.

Bijzondere bedrijven

Het lijstje met bedrijven die zich samen hebben gepakt als ‘Verspilling is Verrukkelijk’: AND Cheesetrade, Candy Converters, De Fruitmotor, De Tweede Jeugd, De Verspillingsfabriek, Food Fellows, GRO, Oma Dee, Food in Concept, Unwaste, The Ketchup Project, Potverdorie, Twisted, Sunt, Thijsthee, Instock, Van Eigen Deeg, Veggihap, Wildcatch, Yespers en De Roze Bunker.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies