Twee nieuwe plantaardige kazen van Willicroft op de markt

Twee nieuwe plantaardige kazen van Willicroft op de markt

Vorig artikel Volgend artikel

Plantaardige kaasmaker Willicroft heeft twee nieuwe veganistische alternatieven aan het assortiment toegevoegd: This is Not Parmesan en This is Not Classic Cream Cheese. Twee jaar geleden begon de Brit oprichter van het merk Brad Vanstone in Amsterdam de eerste plantaardige kaaswinkel van ons land met zelfgemaakte plantaardige kazen.

Die winkel, Willicroft, groeide uit tot dé plek in ons land waar je plantaardige kaas kon krijgen die kon wedijveren met de originele zuivelvariant. Want het was een hele crime voor liefhebbers van kaas die veganist worden om goede plantaardige varianten te vinden, daar kwam door de winkel van Vanstone verandering in.

Oude productieprocessen

De grootouders van Vanstone hadden in de Engelse plaats Devon een boerderij met koeien. Daar leerde hij alles over het boerenleven en ook over het produceren van allerlei zuivelproducten. Jaren later toen hij een plantaardig eetpatroon omarmde bleef hij de drang houden om kaas te eten, alleen fatsoenlijke plantaardige opties waren er niet.

Hij begon met experimenteren en inmiddels worden de plantaardige kazen gemaakt van een mix van: macadamia’s, tofu, amandelen en cashewnoten die in de blender worden gedaan. Daarmee kreeg hij de structuur die het meest op kaas leek. Door het toepassen van eeuwenoude kaasproductieprocessen zoals kweken, fermenteren en zuren is het hem ook gelukt om allerlei andere soorten plantaardige kaas te maken.

Assortiment

Met de nieuwe plantaardige varianten voor Parmezaanse kaas en klassieke roomkaas is het assortiment weer uitgebreid. Dat bestond namelijk al uit een plantaardige: kaasfondue, kaassaus, truffelkaassaus, geraspte Italiaanse kaas, roomkaas met dille en een roomkaas met jalapeño. Om duidelijk te zijn dat het kazen betreft die niet gemaakt zijn met zuivel heet iedere variant ‘This is not …’. In de wandelgangen wordt al gefluisterd dat de nieuwe plantaardige verovering gorgonzola en geitenkaas gaan zijn.

De kazen zijn te koop in de Amsterdamse winkel en via online supers Picnic en Crisp.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies