TIPPR bindt strijd aan met voedselverspilling via horecamarktplaats

TIPPR bindt strijd aan met voedselverspilling via horecamarktplaats

Vorig artikel Volgend artikel

Inspiratieplatform door en voor de horeca Tippr heeft een marktplaats gelanceerd voor horecaondernemers om voedselverspilling tegen te gaan. Op online platform No Waste worden overschotten en imperfecte producten aangeboden die fabrikanten of groothandelaren niet meer kunnen verkopen, maar die voor een horecaondernemer of restauranteigenaar nog zeer geschikt zijn.

Op deze manier wil Tippr voedselverspilling tegengaan en ook nog eens een oplossing bieden voor horecaondernemers die na twee jaar pandemie duurder inkopen en zo minder marge overhouden. Daarom is het voor het bedrijf goed om te zien dat leveranciers als Nestlé, Friesland Campina, Hooghoudt en Thijs Thee zich al bij het platform hebben aangesloten.

Minder marge

Colin Westerwoudt, oprichter van Tippr, over het platform: “Wij zien dat restauranteigenaren na twee jaar corona en met de stijgende inkoopprijzen, energieprijzen en personeelskosten een uitdaging hebben om marge te maken op de producten die ze inkopen. Door te werken met overschotten en imperfecte producten kan een ondernemer die marge vergroten. Daarnaast zijn chefs vandaag de dag creatief en flexibel genoeg om met deze producten aan de slag te gaan en zien wij voor hen een rol weggelegd in het terugdringen van deze zinloze voedselverspilling.”

Verspilling

De Nederlandse horeca verspilt jaarlijks ruim 51 miljoen kilo voedsel. Dat is niet alleen veel voedsel, maar ook veel geld dat er wordt weggegooid. Uit onderzoek onder restaurants in 12 landen blijkt zelfs dat op iedere geïnvesteerde euro restaurants maar liefst 7 euro kunnen terugverdienen.

Voor bedrijfscateraars levert dit zelfs 25 euro op. Door restaurants bewust te maken van dit probleem en krachten te bundelen, ontstaat er vanzelf minder voedselverspilling bij fabrikanten en helpen ze zelf ook mee verspilling tegen te gaan.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies