De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
KitKat Vegan werd vorig jaar in ons land tijdelijk geïntroduceerd en daarna ook in verschillende andere landen. De reacties waren goed en consumenten wisten hun weg naar de plantaardige chocoladereep te vinden. Daarom heeft Nestlé de productie opgeschaald en wordt KitKat Vegan in vijftien Europese landen geïntroduceerd.
De reep wordt in een chocoladefabriek van Nestlé in Hamburg geproduceerd. Vanuit daar wordt de nieuwe plantaardige reep onder meer naar: Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Finland, Polen, Estland, Litouwen en Nederland verscheept. Gedurende de volledige levenscyclus, van cacaoplantage tot consument, heeft KitKat Vegan een 18% lagere ecologische voetafdruk in vergelijking met een standaard KitKat met melkchocolade.
Plantaardig alternatief
Milan Slikker, directeur van Nestlé chocolade in Nederland, zegt: “Toen we een vegan KitKat wilden maken, was het onze uitdaging om dit iconische product opnieuw te maken met plantaardige alternatieven. Om dit te bereiken, hebben we heel hard gewerkt om de juiste balans te vinden tussen het melkalternatief en de cacao. Het resultaat is een vegan compromisloze KitKat waar we erg trots op zijn.”
Basis van rijst
De Vegan-reep is gecertificeerd veganistisch, en gemaakt van 100% duurzame cacao die wordt verkregen via het Nestlé Cacao Plan in samenwerking met de Rainforest Alliance. De melk in de originele KitKat is vervangen door een op rijst gebaseerd alternatief, wat zorgt voor de perfecte textuur en smaak.
Fans in Nederland
De nieuwe reep is ontwikkeld door chocolade-experts in Nestlé’s Chocolade R&D ontwikkelingscentrum in York, Verenigd Koninkrijk, de oorspronkelijke thuisbasis van KitKat. Slikker over het waarom: “We willen KitKat® blijven vernieuwen. Een van de meest voorkomende verzoeken die we op sociale media vaak kregen is een vegan KitKat®, dus we zijn blij dat we die wens in vervulling kunnen laten gaan.”
Verder lezen over Chocolade
Food11.06.2024
Marmir Chocolate: luxe boetiek-chocolade van eigen bodem
Food31.05.2024
Waarom de Spaanse oliebol-achtige snack churros heet
Tipt29.05.2024
Koffie als toetje? Met deze tips kan het!
Nieuws23.02.2024
Tony’s Chocolonely noemt zich een impactbedrijf dat chocolade maakt
Food06.06.2023
Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies
Food19.05.2023
Nieuwe plantaardige reep voor Tony’s Chocolonely en 10e editie van Tony’s Fair
Food04.04.2023
Hands Off My Chocolate wordt Hands Off en volledig plantaardig
Nieuws07.03.2023
Verpakking Toblerone moet op de schop: berg moet verdwijnen
Verder lezen over Plantaardig
Food16.04.2024
Veel Nederlandse eettradities hoeven helemaal niet te veranderen
Food06.06.2023
Hands Off komt met een primeur en lanceert plantaardige chocolate chip cookies
Food05.06.2023
Samenwerking Poké Perfect en Neni levert The Famous Falafel bowl op
Food23.03.2023
Fairtrade Original voegt nieuwe Indonesische kruidenpasta’s toe aan assortiment
Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers
Nieuws27.02.2023
Consumentenbond: ‘Twee derde vegaburgers niet erg gezond’
Food21.02.2023
Beyond Meat brengt plantaardig chicken-style assortiment op de Nederlandse markt
Food08.02.2023