Nestlé brengt KitKat Vegan terug in de winkel en in 15 landen

Nestlé brengt KitKat Vegan terug in de winkel en in 15 landen

Vorig artikel Volgend artikel

KitKat Vegan werd vorig jaar in ons land tijdelijk geïntroduceerd en daarna ook in verschillende andere landen. De reacties waren goed en consumenten wisten hun weg naar de plantaardige chocoladereep te vinden. Daarom heeft Nestlé de productie opgeschaald en wordt KitKat Vegan in vijftien Europese landen geïntroduceerd.

De reep wordt in een chocoladefabriek van Nestlé in Hamburg geproduceerd. Vanuit daar wordt de nieuwe plantaardige reep onder meer naar: Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Finland, Polen, Estland, Litouwen en Nederland verscheept. Gedurende de volledige levenscyclus, van cacaoplantage tot consument, heeft KitKat Vegan een 18% lagere ecologische voetafdruk in vergelijking met een standaard KitKat met melkchocolade.

Plantaardig alternatief

Milan Slikker, directeur van Nestlé chocolade in Nederland, zegt: “Toen we een vegan KitKat wilden maken, was het onze uitdaging om dit iconische product opnieuw te maken met plantaardige alternatieven. Om dit te bereiken, hebben we heel hard gewerkt om de juiste balans te vinden tussen het melkalternatief en de cacao. Het resultaat is een vegan compromisloze KitKat waar we erg trots op zijn.”

Basis van rijst

De Vegan-reep is gecertificeerd veganistisch, en gemaakt van 100% duurzame cacao die wordt verkregen via het Nestlé Cacao Plan in samenwerking met de Rainforest Alliance. De melk in de originele KitKat is vervangen door een op rijst gebaseerd alternatief, wat zorgt voor de perfecte textuur en smaak.

Fans in Nederland

De nieuwe reep is ontwikkeld door chocolade-experts in Nestlé’s Chocolade R&D ontwikkelingscentrum in York, Verenigd Koninkrijk, de oorspronkelijke thuisbasis van KitKat. Slikker over het waarom: “We willen KitKat® blijven vernieuwen. Een van de meest voorkomende verzoeken die we op sociale media vaak kregen is een vegan KitKat®, dus we zijn blij dat we die wens in vervulling kunnen laten gaan.”

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies