Nederlands bedrijf brengt plantaardige tonijn TuNo op de markt

Nederlands bedrijf brengt plantaardige tonijn TuNo op de markt

Vorig artikel Volgend artikel

Het blijkt dat we in Nederland echte pioniers zijn op het gebied van plantaardige vleesvervangers. Onder aanvoering van de Vegetarische Slager zijn er allerlei bedrijven aan het pionieren en experimenteren gegaan. Schouten Europe brengt zodoende binnenkort de eerste plantaardige tonijn ter wereld op de markt genaamd TuNo.

Schouten was ooit de eerste die in Nederland begon met het ontwikkelen van vleesvervangers op basis van eiwitten. Het familiebedrijf verkoopt deze producten voornamelijk onder huismerk verkocht in Nederlandse en buitenlandse supermarkten. TuNo is de eerste visvervanger die het bedrijf maakt en het is de verwachting dat het assortiment het komend jaar wordt uitgebreid.

Visvervangers

Het maken van visvervangers is best lastig omdat de smaak van veel vissen uit de vis zelf komt. Dit plantaardig nabootsen is een bijzonder lastig werkje, zeker in het geval tonijn. Toch heeft het bedrijf gekozen om zich als eerste op tonijn te richten. Dat heeft er vooral mee te maken dat de vis met uitsterven wordt bedreigd.

Annemiek Vervoort, Product Manager bij Schouten Europe, over de keuze voor tonijn: “Alle tonijnsoorten worden zwaar overbevist en een heel aantal soorten wordt met uitsterven bedreigd. Onze plantaardige tonijn heeft dezelfde bite en smaak als echte tonijn. Het product is geschikt om koud te eten en is daardoor direct klaar voor gebruik voor iedereen die op een duurzame manier wil genieten van de smaak van tonijn.”

In gerechten

TuNo is te gebruiken is volgens het bedrijf goed te gebruiken in een tonijnsalade, maaltijdsalades, wraps en als pizzatopping. De plantaardige tonijn wordt deze maand geïntroduceerd en eind februari ligt het eerste product met TuNo in de schappen bij een grote Nederlandse retailer.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies