Nieuws08.06.2021

Nederlander wil met duurste hamburger ter wereld in Guinness Book


In aanloop naar het Europees Kampioenschap voetbal is het altijd goed om een beetje chauvinisme en Nederlandse trots te delen. Want we hebben weer een dappere Nederlander die in het Guinness Book of World Records wil komen. Het gaat om Robbert-Jan de Veen van snackbar De Daltons in Voorthuizen die met de duurste hamburger ter wereld een record wil vestigen.

Op dit moment wordt er gewedijverd onder connaisseurs wat nou de duurste burger ter wereld is. De FleurBurger van restaurant Fleur in Las Vegas wordt door velen gezien als de duurste. Chef Huber Keller heeft deze hamburger gemaakt met Wagyu, foie gras, zwarte truffel, Franse frietjes op een brioche truffelbroodje. Schade: 5.000 dollar. Maar, dat komt vooral door de fles Chateau Petrus wijn die 3.500 dollar kost en erbij geschonken wordt.

Waar voor je geld

De echte nummer 1 is The Absolutely Ridiculous Burger die je bij Mallies Sports Grill & Bar in Michigan in de Verenigde Staten kan krijgen. Deze burger weegt namelijk een kleine 154 kilo (!!) waarvan 16,3 kg kaas, 13,5 kg bacon, 13,5 kg tomaten en 6,8 kg sla. Het duurt 22 uur om hem te maken, de burger heeft 540.000 calorieën en er zijn drie man nodig om hem van de keuken naar je tafel te transporteren.

The Golden Boy

De Veen gaat op 28 juni een poging wagen om met zijn burger in het recordboek te komen. Hij neemt daarvoor de route van chef Keller en gaat voor een burger gemaakt met exclusieve ingrediënten. Zo gebruikt hij onder meer: champagne van Dom Perignon, saffraan, Iberico-ham, Wagyu-vlees, kaviaar, king crab, bladgoud en een cold brew.

Er is ook al een koper die voor 5.000 euro van de burger gaat genieten. Daarmee wordt de huidige recordhouder uit het boek gewerkt en wint De Veen ook nog eens 5.000 euro. Iedereen die de burger wil proberen kan dat vanaf 28 juni aangeven, de levertijd is twee weken en al het geld dat ermee wordt verdiend gaat richting de voedselbank.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Snacks

10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Het is Halloween-tijd en dat betekent: thema-eten! Er zijn weinig evenementen op de wereld die zo'n oneindige stroom aan food inspo teweegbrengen met zo'n duidelijk thema. We sommen 10 geweldige Halloween-foodtips op.

Food21.10.2024

10 grappige Halloween-foodtips van TikTok

Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Het zijn snoepjes, maar ze zijn alleen voor volwassenen. We hebben het over de Eat Your Drink-reeks: suikerzoete cocktailgummies waar echt alcohol inzit. Zijn ze de moeite, en vooral de flinke prijs, waard? Eat Your Dri...

Food21.08.2024

Eat Your Drink: alcoholisch snoepen met Smith & Sinclair

Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Ricolaaaaa: zodra je het over deze Zwitserse snoepjes hebt, gaat er in bijna 98 procent van de gevallen iemand ineens een soort zingen. Dat komt allemaal door de reclames van het snoepmerk. Eén van de bekendste reclames...

Food15.08.2024

Ricola-snoepjes komen écht uit Zwitserland: zo worden ze gemaakt

Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

Soms komt het door toeristen op TikTok, soms komt het door iemand als Snackspert, maar hoe het ook zij: er zijn in Amsterdam allerlei hotspots waar elke dag dikke rijen met toeristen en niet-toeristen staan te wachten to...

Hotspots18.07.2024

Dit zijn de TikTok-hotspots waar elke dag een rij staat

​Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Bij de kassa bij de Appie of gewoon uit de handtas van je oma: ook al is het een vrij oud product, veel mensen kennen Ricola wel. Is het niet van de jodel-achtige commercials, dan wel door de opvallende, gele verpakking....

Food03.07.2024

​Vijf interessante feiten over Ricola-snoepjes

Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Kwekkeboom wil nieuw elan aanbrengen in het vriesversschap met een uitgebreid assortiment voor echte thuisborrelaars. Vanaf nu liggen de allereerste Oesterzwam Bitterballen en vernieuwde rund- en kalfsvlees bitterballen...

Food02.04.2024

Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Een knap stukje papieren werkelijkheid vs realiteit: vanaf 1 juli moet de snackbar geld vragen voor plastic wegwerpbakjes en -bekers voor eenmalig gebruik. Wat ze hiervoor rekenen mogen ze zelf bepalen. Het idee was om h...

Nieuws26.06.2023

Cafetaria’s roepen op om géén eigen bakje mee te nemen voor friet

Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal

Als er een fenomeen is dat dankzij social media en allerlei hippe chefs een ding is geworden over de hele wereld, dan is het de smash burger wel. En heel stiekem: er is bijna niks lekkerder dan een goed gemaakte smash bu...

Hotspots23.06.2023

Carroll’s in Amsterdam omarmt ’s avonds de smash burger maximaal