Nederlander wil met duurste hamburger ter wereld in Guinness Book

Nederlander wil met duurste hamburger ter wereld in Guinness Book

Vorig artikel Volgend artikel

In aanloop naar het Europees Kampioenschap voetbal is het altijd goed om een beetje chauvinisme en Nederlandse trots te delen. Want we hebben weer een dappere Nederlander die in het Guinness Book of World Records wil komen. Het gaat om Robbert-Jan de Veen van snackbar De Daltons in Voorthuizen die met de duurste hamburger ter wereld een record wil vestigen.

Op dit moment wordt er gewedijverd onder connaisseurs wat nou de duurste burger ter wereld is. De FleurBurger van restaurant Fleur in Las Vegas wordt door velen gezien als de duurste. Chef Huber Keller heeft deze hamburger gemaakt met Wagyu, foie gras, zwarte truffel, Franse frietjes op een brioche truffelbroodje. Schade: 5.000 dollar. Maar, dat komt vooral door de fles Chateau Petrus wijn die 3.500 dollar kost en erbij geschonken wordt.

Waar voor je geld

De echte nummer 1 is The Absolutely Ridiculous Burger die je bij Mallies Sports Grill & Bar in Michigan in de Verenigde Staten kan krijgen. Deze burger weegt namelijk een kleine 154 kilo (!!) waarvan 16,3 kg kaas, 13,5 kg bacon, 13,5 kg tomaten en 6,8 kg sla. Het duurt 22 uur om hem te maken, de burger heeft 540.000 calorieën en er zijn drie man nodig om hem van de keuken naar je tafel te transporteren.

The Golden Boy

De Veen gaat op 28 juni een poging wagen om met zijn burger in het recordboek te komen. Hij neemt daarvoor de route van chef Keller en gaat voor een burger gemaakt met exclusieve ingrediënten. Zo gebruikt hij onder meer: champagne van Dom Perignon, saffraan, Iberico-ham, Wagyu-vlees, kaviaar, king crab, bladgoud en een cold brew.

Er is ook al een koper die voor 5.000 euro van de burger gaat genieten. Daarmee wordt de huidige recordhouder uit het boek gewerkt en wint De Veen ook nog eens 5.000 euro. Iedereen die de burger wil proberen kan dat vanaf 28 juni aangeven, de levertijd is twee weken en al het geld dat ermee wordt verdiend gaat richting de voedselbank.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies