De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Een kleine maand geleden werden de zes kookboeken bekendgemaakt die in de race waren om dit jaar met de publieksprijs Kookboek van het Jaar 2021 van kookmagazine delicious. ervandoor te gaan. Het publiek heeft de afgelopen weken flink gestemd en gisteren werd onthuld dat met 27% van de stemmen: Salad Days van Ajda Mehmet de winnaar van de publieksprijs is.
Naast dat het publiek enorm blij werd van het boek, was de jury die de shortlist van zes kookboeken samenstelde ook enorm te spreken over het kookboek van Mehmet. Delicious. schrijft over het boek: “Dat Ajda als foodstyliste een fijn oog voor esthetiek heeft, zie je in de mooie, verzorgde manier waarop ze kookt en de precisie in haar receptuur. Salades zijn publieklievelingen maar ze ècht lekker maken is een kunst die Ajda als geen ander verstaat.
De salades in Salad Days zijn volwaardige maaltijden met smaken op hoog niveau. Verrassend èn heel goed te doen voor iedereen. Ajda is een echt vakvrouw. De recepten kennen veel contrasten en verschillende texturen, en dat maakt haar salades fantastisch.”
Salad Days
Hoe de jury het verwoord dat was ook de gedachte achter het kookboek. Mehmet wilt met Salad Days iedereen manieren geven om simpele salades een upgrade te geven. Ze zoekt dat vooral in de contrasten: gebruik je in de salade zoet fruit, zet er dan iets bitters of zouts tegenover. Of door een extra toevoeging aan een salade die zorgt voor iets knapperigs, romigs of juist wat meer frisheid door citrus. Zo smelten de smaken in de salades samen zodat je eigenlijk na iedere hap gelijk de volgende wil nemen.
De hele shortlist
Uit de honderden kookboeken die jaarlijks verschijnen had de redactie van het kookmagazine een eigenzinnige shortlist gemaakt die eruit sprongen omdat ze origineel, inspirerend, vernieuwd, bijzonder, en informatief waren. Salad Days ging voor de prijs de strijd aan met: Smaak van Restaurant Yerba, Mijn Recepten van London Loy, Van het land op het bord van Restaurant De Kas, Veggies & Fish van Bart van Olphen en Amazing Asia van Emma de Thouars.
Salad Days | Ajda Mehmet | ISBN: 9789461432308 | 168 pagina’s | €20,95
Verder lezen over Kookboeken

Recepten02.12.2024
Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer

Recepten29.07.2024
Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

Gadgets18.03.2024
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Gezond26.12.2023
Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Nieuws20.11.2022
Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Nieuws14.10.2022
Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

Drinks29.11.2021
High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten

Nieuws28.10.2021