In het najaar verschijnt kookboek 'Best of Baut'

In het najaar verschijnt kookboek 'Best of Baut'

Met alle populaire recepten van Baut

Vorig artikel Volgend artikel

In het najaar verschijnt het (kook)boek ‘Best of Baut’ geschreven door Michiel van der Eerde de oprichter, eigenaar en chef van het rondreizende Amsterdamse pop-up restaurant Baut. Het boek vertelt het verhaal van Baut en maakt alle Baut-klassiekers beschikbaar voor de thuiskok.

Als pop-up goeroe maakte Michiel van der Eerde ruim 7 jaar geleden naam in Amsterdam. Baut stond voor: rauw, rebels, eigenzinnig, tijdelijk maar bovenal het heel goed leveren van service en kwaliteit. Het credo in die periode was ‘underpromise and overdeliver’, gasten kwamen zonder verwachtingen binnen en gingen vol verbazing de deur weer uit.

Bar Baut

De afgelopen jaren is Baut altijd een rondreizend restaurant geweest. Na zes verschillende pop-up locaties is het tijd om een permanente plek te creëren: Bar Baut. Daar vind je alle klassieke en succesvolle gerechten van de voorgaande zes edities op de kaart terug.

Een permanente locatie en net een boekcontract ondertekend, Baut schiet wortel. Chef Van der Eerde is blij met de ontwikkelingen: “Baut is mijn kindje. Zeven jaar en zes pop-up edities verder, hebben we nu een permanente spin-off van Baut en komt er nu dus een boek met onze signatuur gerechten en de meest bizarre verhalen van de afgelopen 7 jaar. Baut zal Baut niet zijn als hier niet heel veel gekkigheid in terug komt en we het meest rock ’n roll kookboek gaan maken dat je ooit gezien hebt.”

Best of Baut

Best of Baut wordt uitgegeven bij Fontaine Uitgevers en uitgever Francis Wehkamp is verheugd met het verschijnen van het boek: “Baut is al jarenlang een begrip in Amsterdam en omstreken en ik kijk uit naar de samenwerking met Michiel om het beste dat Baut te bieden heeft, te vatten in een eigenwijs en uniek boek dat past bij de Baut-filosofie.”

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies