Nieuws18.02.2020

In het najaar verschijnt kookboek ‘Best of Baut’


Met alle populaire recepten van Baut

In het najaar verschijnt het (kook)boek ‘Best of Baut’ geschreven door Michiel van der Eerde de oprichter, eigenaar en chef van het rondreizende Amsterdamse pop-up restaurant Baut. Het boek vertelt het verhaal van Baut en maakt alle Baut-klassiekers beschikbaar voor de thuiskok.

Als pop-up goeroe maakte Michiel van der Eerde ruim 7 jaar geleden naam in Amsterdam. Baut stond voor: rauw, rebels, eigenzinnig, tijdelijk maar bovenal het heel goed leveren van service en kwaliteit. Het credo in die periode was ‘underpromise and overdeliver’, gasten kwamen zonder verwachtingen binnen en gingen vol verbazing de deur weer uit.

Bar Baut

De afgelopen jaren is Baut altijd een rondreizend restaurant geweest. Na zes verschillende pop-up locaties is het tijd om een permanente plek te creëren: Bar Baut. Daar vind je alle klassieke en succesvolle gerechten van de voorgaande zes edities op de kaart terug.

Een permanente locatie en net een boekcontract ondertekend, Baut schiet wortel. Chef Van der Eerde is blij met de ontwikkelingen: “Baut is mijn kindje. Zeven jaar en zes pop-up edities verder, hebben we nu een permanente spin-off van Baut en komt er nu dus een boek met onze signatuur gerechten en de meest bizarre verhalen van de afgelopen 7 jaar. Baut zal Baut niet zijn als hier niet heel veel gekkigheid in terug komt en we het meest rock ’n roll kookboek gaan maken dat je ooit gezien hebt.”

Best of Baut

Best of Baut wordt uitgegeven bij Fontaine Uitgevers en uitgever Francis Wehkamp is verheugd met het verschijnen van het boek: “Baut is al jarenlang een begrip in Amsterdam en omstreken en ik kijk uit naar de samenwerking met Michiel om het beste dat Baut te bieden heeft, te vatten in een eigenwijs en uniek boek dat past bij de Baut-filosofie.”

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Kookboeken

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

Soms kom je een kookboek tegen dat direct je aandacht trekt. De Syrische keuken van Imad doet dat zeker want hoeveel weten we eigenlijk over het land en zijn culinaire tradities. De Syrische keuken is rijk en gevarieerd,...

Recepten29.07.2024

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Een Spaanse kookbijbel, dat klinkt als de ultieme referentiebron voor alle overheerlijke gerechten die het land ons te bieden heeft. De Spaanse keuken staat immers bekend om zijn diversiteit, rijke smaken en gebruik van...

Gadgets18.03.2024

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Dieettrends en afvallen zijn voor heel veel mensen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Eigenlijk gaat het vaak geeneens om de inhoud maar om de perceptie dat je nu een dieet hebt gevonden dat echt gaat werken. Meestal zi...

Gezond26.12.2023

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Een zeskoppige vakjury heeft uit 54 inzendingen kookboek Java van Maureen Tan verkozen als het Food and Friends Kookboek van het Jaar 2022. Het platform houdt een onafhankelijke verkiezing die bestaat uit een vakjury- en...

Nieuws20.11.2022

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

Al een paar jaar zamelt botanisch bierbrouwer Lowlander na kerst kerstbomen in om een bijzonder winterbier mee te brouwen. In navolging van Scandinavië, waar al decennialang met sparrennaalden wordt gekookt, omarmt het...

Nieuws14.10.2022

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten

Een van de bekendste coffeeshopketens in Amsterdam, The Bulldog, heeft de krachten gebundeld met High Cuisine om het eerste cocktailboek gevuld met alcoholvrije psychoactieve recepten te maken: High Cocktails. Chefs Noah...

Drinks29.11.2021

High Cocktails: boek gevuld met alcoholvrije psychoactieve cocktailrecepten

Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’

Het culinair platform Food and Friends organiseert dit jaar de onafhankelijke verkiezing voor het ‘Kookboek van het Jaar’ voor Nederland en België. Een vijfkoppige vakjury heeft uit 61 uitzendingen zes kookboeken ge...

Nieuws28.10.2021

Deze zes boeken zijn in de running voor de titel ‘Kookboek van het Jaar’

Ook kookboekenimperium Sonja Bakker stort in na plagiaat

Dieetboekenguru Sonja Bakker kwam in augustus in het nauw te zitten toen de eerste claims opdoken dat ze voor haar Instagram recepten plagieerde. Dat bleek na nader onderzoek door ‘haar team’ gedaan te zijn, maar Bak...

Nieuws21.09.2021

Ook kookboekenimperium Sonja Bakker stort in na plagiaat