De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Bierbrouwer Grolsch heeft besloten om alle aangebroken fusten bij horecaondernemingen terug te halen en daar veevoer van te maken. Dat bier gaat vervolgens naar het Drentse bedrijf Van Triest veevoeders in Hoogeveen. Die zijn gespecialiseerd in de verwerking van restproducten uit de voedingsindustrie tot voer voor dieren.
Aan RTL Z laat woordvoerder van Grolsch, Koert van ’t Hof weten: “Om de kwaliteit te waarborgen kunnen we het bier niet opnieuw bottelen. Dus halen we het bier terug en wordt er veevoer van gemaakt.”
Veevoer
Via Van Triest veevoeders is het mogelijk om het bier nog een nieuwe bestemming te geven. Dat is overigens maar ene klein onderdeel van het voer. Daarvoor worden allerlei ingrediënten gemixt, zoals: aardappelschillen, reststromen van melkverwerking, maïs, suikerbiet, bierbostel (dat komt vrij bij bierproductie) en het gebrouwen bier.
Directeur Hein van Triest zegt daarover tegen het medium: “Dat is natuurlijk maar een klein percentage. Anders worden de varkens dronken.”
Verder lezen over Bier
Nieuws06.09.2024
Zo herken je een alcoholprobleem
Lifestyle26.04.2024
Waarom het Guinness Storehouse in Dublin bezoeken nu leuker is
Drinks28.03.2024
Pablo Beer: Innovatief brouwsel met cocabladeren
Drinks15.11.2023
Dit is Beersecco: bier en prosecco in één fles
Hotspots18.07.2023
Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Nieuws26.06.2023
Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland
Drinks09.06.2023
Op Best Kept Secret wordt weer Jupiler geschonken
Verder lezen over Horeca
Nieuws28.06.2024
Is jouw horeca koeling klaar voor de zomer?
Nieuws03.01.2024
Horeca servies kopen: dit zijn dé trends voor 2024
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Hotspots20.06.2023
De Witte Dame in Abcoude is de ideale plek om aan de drukte van Amsterdam te ontsnappen
Hotspots15.06.2023
Het groene verhaal van restaurant de Dyck in Woubrugge kan bijna niet sterker
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots03.06.2023
Zo spendeer je het beste een dag in het Friese Harlingen: lekkere bieren en goed eten
Hotspots31.05.2023