Op Lowlands vind je dit jaar een bijzondere eetgelegenheid: Brasserie 2050. Hoe voeden we in 2050 bijna 10 miljard mensen op een gezonde en duurzame manier? In het restaurant krijg je gerechten voorgeschoteld die we in de toekomst misschien ook gaan eten.
Zeewierkaviaar
In het restaurant eet je geen friet met hamburgers, maar zeewierkaviaar, planktonboter en onkruid. Een ceasar salade eten doe je maar ergens anders, hier eet je een salade met CO2-neutrale eieren, croutons van aardappelschillenbrood en groenten van de boer naast het festivalterrein.

Of ga voor de Karma Shoarma, plantaardige shoarma van knolselderij. Een CO2-meting berekent ook de klimaatimpact ten opzichte van traditionele gerechten.
Niet alleen het eten is duurzaam, maar ook het gebouw zelf is groen. De boerenschuur is compleet demontabel en herbruikbaar. De tafels zijn gemaakt van gerecycled plastic en gft-afval wordt gecomposteerd.



Hester is afgestudeerd in de master Communicatie-en Informatiewetenschappen. Een nieuwsgierige houding, brede interesse en een passie voor schrijven kenmerken...