De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
De Nationale Week Zonder Vlees is afgelopen zondag, 11 maart gestart. De week zit al bijna op de helft en duurt nog tot 17 maart. De tweede editie van deze week wordt samen met 56 bedrijven in Nederland georganiseerd met als doel je te stimuleren om bewustere keuzes te maken.
#weekzondervlees
Wanneer je deze week benut door geen vlees te eten bespaar je als individu 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram aan dierenvlees. In Nederland zijn er restaurants geselecteerd die deze week een vegetarisch aanbod hebben voor lunch en diner. Een tafeltje reserveren in één van deze steden is mogelijk door online te reserveren. Maar thuis een vegetarische maaltijd op tafel zetten is ook mogelijk, zo heeft de Albert Heijn een hele lijst aan recepten gemaakt die voedzaam genoeg zijn om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Niet alleen de Albert Heijn zet zich in, ook de Jumbo, Aldi, EkoPlaza en vele andere bedrijven hebben zich voor deze week ingezet.
De hippe vegetariër
De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam. Zij is de oprichtster van het boek de hippe vegetariër. Dit boek zit vol met recepten, vleesvervangers en hotspots voor vegetarisch eten. Door het aangaan van de uitdaging heeft dit volgens Isabel een positieve impact op mens, dier en het milieu.
Veganist of vegetarisch?
Er zijn eigenlijk twee termen die deze week veel benoemd worden, veganistisch & vegetarisch. Het verschil tussen deze twee zit in het feit dat een vegetariër geen vlees en vis eet, maar wel zuivel. Een veganist gaat hierin nog een stapje verder. Veganisten eten geen producten waar dierlijke producten in verwerkt zijn. Daarbij dragen zij ook geen kleding die gemaakt zijn van bijvoorbeeld wol of leer.
Eigenlijk is het nooit te laat om rekening te houden met mens, dier en het milieu. Het is dus ook mogelijk om vandaag, of morgen met deze week te starten. De speciale acties van de restaurants lopen nog t/m 18 maart, en vergeet niet een kijkje te nemen op onderstaand Instagram account voor inspiratie van recepten of vragen over de week zonder vlees.
Verder lezen over Vegetarisch
Food11.11.2024
Wat zit er in een acai bowl?
Food03.11.2024
Planted Kebab: prima voor de pita
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Hotspots25.09.2024
Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian
Food05.07.2024
Kweekvlees lijkt nu al populair in Nederland maar twijfels blijven
Gezond29.02.2024
Duurzaam ontbijtmerk Yespers komt met vier nieuwe granola’s
Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Nieuws09.03.2023
Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers
Verder lezen over Vlees
Food09.01.2024
Is dit de lekkerste hamburger van Nederland?
Food02.12.2023
Minder vlees eten met Ballo’s: vegan alternatief voor de gehaktbal
Vjèze Fur swapt ballenFood28.06.2023
Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ
Nieuws06.03.2023
Edelhert uit de Oostvaardersplassen weer verkrijgbaar bij Grutto
Hotspots14.12.2022
Gastronomisch genieten bij Gastrovino Harboury in Tilburg
Food22.10.2022
Redefine Meat herdefinieert de beleving van plantaardig vlees wereldwijd
Food05.05.2022
Dit is de snelste manier om vlees te ontdooien
Nieuws29.04.2022