De Nationale Week Zonder Vlees

De Nationale Week Zonder Vlees

Wat houdt dit nou in?

Vorig artikel Volgend artikel

De Nationale Week Zonder Vlees is afgelopen zondag, 11 maart gestart. De week zit al bijna op de helft en duurt nog tot 17 maart. De tweede editie van deze week wordt samen met 56 bedrijven in Nederland georganiseerd met als doel je te stimuleren om bewustere keuzes te maken.

#weekzondervlees

Wanneer je deze week benut door geen vlees te eten bespaar je als individu 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram aan dierenvlees. In Nederland zijn er restaurants geselecteerd die deze week een vegetarisch aanbod hebben voor lunch en diner. Een tafeltje reserveren in één van deze steden is mogelijk door online te reserveren. Maar thuis een vegetarische maaltijd op tafel zetten is ook mogelijk, zo heeft de Albert Heijn een hele lijst aan recepten gemaakt die voedzaam genoeg zijn om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Niet alleen de Albert Heijn zet zich in, ook de Jumbo, Aldi, EkoPlaza en vele andere bedrijven hebben zich voor deze week ingezet.

De hippe vegetariër

De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam. Zij is de oprichtster van het boek de hippe vegetariër. Dit boek zit vol met recepten, vleesvervangers en hotspots voor vegetarisch eten. Door het aangaan van de uitdaging heeft dit volgens Isabel een positieve impact op mens, dier en het milieu.

Veganist of vegetarisch?

Er zijn eigenlijk twee termen die deze week veel benoemd worden, veganistisch & vegetarisch. Het verschil tussen deze twee zit in het feit dat een vegetariër geen vlees en vis eet, maar wel zuivel. Een veganist gaat hierin nog een stapje verder. Veganisten eten geen producten waar dierlijke producten in verwerkt zijn. Daarbij dragen zij ook geen kleding die gemaakt zijn van bijvoorbeeld wol of leer.

Eigenlijk is het nooit te laat om rekening te houden met mens, dier en het milieu. Het is dus ook mogelijk om vandaag, of morgen met deze week te starten. De speciale acties van de restaurants lopen nog t/m 18 maart, en vergeet niet een kijkje te nemen op onderstaand Instagram account voor inspiratie van recepten of vragen over de week zonder vlees.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies