Albert Heijn biedt 'Brood van Gisteren' aan tegen extra voordelige prijzen

Albert Heijn biedt 'Brood van Gisteren' aan tegen extra voordelige prijzen

Vorig artikel Volgend artikel

In de regio Rotterdam hield supermarktketen Albert Heijn in mei een pilot om voedselverspilling tegen te gaan door brood van een dag eerder de volgende dag voor een extra voordelige prijs te verkopen. Tijdens de Verspillingsvrije Week ziet AH de kans schoon om ‘Brood van Gisteren’ uit te rollen in alle winkels.

Zo kunnen consumenten binnen enkele weken dagelijks tot 11:00 uur een half brood voor 25 cent en een heel brood en een zak bolletjes krijgen voor 50 cent. Daarnaast introduceert de keten ook Verspil-me-niet zakjes en wordt er in meer winkels ‘dynamisch afprijzen’ toegepast.

Brood

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat een van de producten die relatief gezien veel wordt verspild brood is. Zo blijft ongeveer de helft van het verspilde brood onverkocht in de supermarkt en de andere helft vindt in de thuissituatie plaats. Naast de actieprijzen is Albert Heijn deze week ook begonnen met op diverse broden stickers met tips en recepten om oud brood te gebruiken te plakken.

Één procent

Volgens de verantwoordelijke voor kwaliteit en duurzaamheid bij Albert Heijn, Anita Scholte Op Reimer, blijft het bedrijf stappen zetten. Ze zegt daarover: “Iets meer dan 1% van de producten die wij inkopen, belandt niet op het bord van onze klant. Dat lijkt misschien mee te vallen, maar het is wat ons betreft te veel. Dat is niet alleen zonde van het eten, maar ook van de tijd en de energie die in de productie ervan is gestoken.

Daarom willen we zelf zo min mogelijk voedsel verspillen. Aan de andere kant willen we uiteraard de klant ruime keuze bieden en de schappen goed gevuld hebben. We werken daarom al jaren aan verschillende initiatieven om minder te verspillen.”

Verspil-me-niet zakje

In twaalf Albert Heijn-winkels door heel het land wordt vanaf deze wek geëxperimenteerd met ‘Verspil-me-niet zakjes’. Dat zijn herbruikbare verszakjes gevuld met groente en fruit die wat rijper zijn of een plekje hebben, maar nog steeds goed eetbaar zijn. Denk een beetje aan de gevulde Magic Boxen van Too Good To Go.

Dagelijks vullen medewerkers deze zakjes met producten uit de winkel en de beschikbare zakken liggen bij de groente- en fruitafdeling. Deze pilot loopt nu in Amsterdam, Assen, Capelle aan den IJssel, Den Haag, Echt, Groningen, Heemskerk, Hengelo, Hoofddorp, Tiel en Tilburg.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies