7 Nederlandse chefs in top 100 Best Chef Awards 2020

7 Nederlandse chefs in top 100 Best Chef Awards 2020

René Redzepi op #1 in de lijst

Vorig artikel Volgend artikel

Het prijzenseizoen is aangebroken en waar hier in Nederland gelukkig nog fysieke bijeenkomsten zijn, gaat dit voor internationale prijzen niet op. Als je dan de beste 100 chefs van de wereld bekend wil maken, zit je met een probleem. Daarom koos The Best Chef Awards voor een virtuele ceremonie en bekendmaking. Grote winnaar was René Redzepi van Noma.

Net als voorgaande jaren draait deze prijs om de invloed van deze chefs onder andere via sociale media. Vandaar dat de stem van de volgers van het platform in allerlei categorieën zwaar meeweegt. Zoals gezegd ging Redzepi met de winst aan de haal, de nummer 1 van vorig jaar Björn Frantzen staat nu op de plaats en de derde plek ging naar Dan Barber. In de lijst zijn 34 nieuwe chefs uit 31 verschillende landen opgenomen. Spanje blijkt het beste land voor chefs, want maar liefst 15 Spanjaarden staan in de lijst.

Nederlandse chefs

Vorig jaar stonden er acht Nederlandse chefs in de top 100 waarvan Jonnie Boer de hoogste notering had met een tiende plek. Dit jaar staan er zeven Nederlandse chefs in de lijst met wederom Boer als hoogste genoteerd op een 13de plek. De andere Nederlandse chefs in de lijst:

#62 Nick Brill, The Jane (Antwerpen - vorig jaar #39)
#66 Richard Ekkebus, Amber (Hong Kong - vorig jaar #34)
#67 Soenil Bahadoer, De Lindehof (Nuenen - vorig jaar #96)
#72 Syrco Bakker, Pure C (Cadzand - vorig jaar #59)
#87 Joris Bijdendijk, Rijks (Amsterdam - vorig jaar #93)
#96 Dennis Huwae, Daalder (Amsterdam - nieuwkomer)

Andere Awards

Naast de bekendmaking van de top 100 lijst vallen er ieder jaar in allerlei andere categorieën chefs in de prijzen. Rising Star: Manoella ‘Manu’ Buffara (Brazilië), Followers Award: Rafa Costa e Silva (Brazilië), Pastry: Xavi Donnay (Spanje), New Entry: Dan Barber (VS), Food art: Alex Dilling (VK), Voted By Chefs: Dan Barber (VS), Science: Rasmus Munk (Denemarken) en natuurlijk de Legend Award: Michel Bras (Frankrijk).


(Afbeelding bij dit artikel © The Best Chef Awards)

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies