

Waarschijnlijk is het hele idee van gasten niet altijd als koning behandelen een van de stille wensen van horecapersoneel. In het in Amsterdam nog te openen restaurant Karen’s Diner is dat juist het hele idee, of zoals...
Ieder land en eigenlijk bijna iedere regio heeft zijn eigen voedseltradities en -voorkeuren. Om een beeld te krijgen van hoe dit in Europa precies zit, heeft Air Up de populariteit van smaken geanalyseerd om zo de bestve...
In bierland begint zich een jaarlijkse landenestafette af te spelen. Zo luidde in 2020 de Limburgse bierbrouwers de noodklok over een tekort aan kratjes. In 2021 was het de beurt aan de Belgische bierbrouwers die met een...
Er lijkt een vrij vervelende nieuwe trend te zijn in inbrekersland: inbreken bij de bezoekerscentra van distilleerderijen. Zo was afgelopen weekend de distilleerderij van Glenfarclas het slachtoffer. De inbrekers wisten...
Het algoritme van Nutri-Score moet volgens een internationale wetenschappelijke expertgroep aangepast worden. Daarmee komt voor een aantal productgroepen de score wat meer in lijn met de voedingsadviezen. Met name de sco...
Dat er teveel keurmerken zijn kan niemand meer betwisten. Dat dit de keuze voor ‘goede’ producten moeilijker heeft gemaakt, is ook een feit. Verschillende instanties, tv-programma’s en de Consumentenbond prikken da...
Er zijn van die keukenhandelingen die voor de een héél logisch zijn en voor de ander totale gekkigheid. Een van die handelingen is rauwe kip wassen onder de kraan. Blijkbaar doet meer dan een kwart van de Nederlanders...
Misschien wel een van de grootste manieren waarop er in winkels, waaronder supermarkten, gesjoemeld wordt met prijzen zijn de ‘van-voor’ acties. Vaak wordt namelijk nét voor de actie de prijs verhoogd en scheelt de...
De traditie van de Vrijheidsmaaltijd begon een paar jaar geleden. Inmiddels worden er op Bevrijdingsdag in allerlei steden door het hele land momenten gecreëerd om samen een Vrijheidsmaaltijd te nuttigen. In Amsterdam o...
De hoeveelheid artikelen die de laatste tijd zijn geschreven over producenten die klooien met hun producten is niet meer op een hand te tellen. De Consumentenbond doet met een nieuw onderzoek weer een duit in het zakje,...
Als het op keurmerken aankomt, dan is het in de supermarkt een jungle. Het is bijna niet te achterhalen wat voor keurmerken er allemaal wel niet zijn. Uit de Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau blijkt nu dat i...
Het fenomeen shrinkflation ofwel krimpflatie bestaat al jaren en houdt in: je betaalt dezelfde prijs voor een product, maar er zit minder in de verpakking. Eerder deze week kwam er dankzij een oplettende Twitterraar weer...
Het voelt een beetje als een repeterend verhaal: bierprijzen die jaarlijks stijgen. In het zuiden merken we dat rond carnaval eigenlijk altijd voor het eerst. Dit jaar ging de prijs in het Brabantse land op sommige plekk...
Ieder jaar vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan een bekende chef om een recept te maken voor de Vrijheidssoep: een soep die perfect is om met andere te delen en het gesprek over vrijheid op gang te helpen. Dit jaa...
Het zijn drukke weken voor maaltijdbezorger Thuisbezorgd, want ook de samenwerking met Albert Heijn is uitgebreid. De supermarktketen versterkt daarnaast ook het partnerschap met Deliveroo. Beide partijen bezorgen meer d...
Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA publiceert vandaag een rapport waarin staat dat wanneer fastfoodrestaurants hun producten niet snel gezonder maken, dat er dan een verbod op de verkoop van fastfood aan kinderen...
Maaltijdbezorger Thuisbezorgd stopt met het alleen maar bezorgen van maaltijden. Het bedrijf gaat namelijk ook door heel Nederland boodschappen bezorgen van supermarktketen Spar. Het assortiment dat zo bij klanten terech...
Als je fruit koopt zit er bijna altijd een sticker op. Bij appels is dit bijvoorbeeld om de verschillende soorten makkelijk te spotten in de fruitmand. Daarnaast geven ze ook met een code aan hoe de appels geteeld zijn....
Chipsmerk Lay’s verandert na veertig jaar de naam van een de favoriete soorten chips, de ribbelchips. De Superchips heten vanaf april namelijk MAX. Met de rebranding wil het chipsmerk ervoor zorgen dat de chips een dui...
Dat er in de Verenigde Staten met regelmaat bijzondere rechtszaken plaatsvinden weet iedereen eigenlijk wel. Maar als er iets van voedsel in de hoofdrol is, dan heeft dat natuurlijk onze onverdeelde aandacht. Zo is er in...
Het lijkt erop dat supermarktketen Albert Heijn zich goed heeft laten inspireren door Pieter Pot. Deze week begint er namelijk in Rotterdam een eerste pilot waar klanten verpakkingsvrij boodschappen kunnen doen. Zij vull...
In het weekend van 9 en 10 april komen internationale hot sauce makers en peperfans naar het Amsterdamse restaurant Deus Cantina voor het heetste event van het jaar. Het restaurant verandert dat weekend in een ‘tempel...
Het is al een tijdje duidelijk dat er een tekort is aan zonnebloemolie en dat dit niet op korte termijn opgelost wordt. Producenten zijn zodoende genoodzaakt om een vervanger in hun producten te gaan gebruiken. Inmiddels...
De afgelopen jaren is er door verschillende lobbyclubs en belangenorganisaties druk uitgeoefend op de politiek om iets te doen aan de suiker- en vleesconsumptie. Dat leverde in 2018 het ‘Nationaal Preventieakkoord’ o...