

Beter goed gejat dan slecht verzonnen is een begrip dat veel producenten kennen. Heeft er eentje een tof product, grote kans dat de concurrent ook met een variant komt. Helaas gaat die vlieger ook op voor frisdrankproduc...
Op Viaplay is vanaf vandaag de documentaire ‘The Most Remote Restaurant in the World’ te zien. Een documentaire over chef-kok Poul Andrias Ziska en zijn team van het tweesterrenrestaurant Koks op de Faeröer eilanden...
Het is inmiddels een thema waar we op Eatly veel over schrijven: boodschappen die duurder en duurder en duurder worden. Uit alle cijfers blijkt het inmiddels en het laatste onderzoek van de Consumentenbond stemt ook niet...
Het is via de website AppointmentTrader mogelijk om reserveringen voor toprestaurants over te kopen. Daarmee krijgen gebruikers de mogelijkheid om niet maanden van tevoren een tafel bij een sterrenrestaurant te boeken, m...
In de strijd tegen wegwerpverpakkingen heeft de regering weer wat lumineuze ideeën die per 1 juli ingaan. Vanaf dan mag je namelijk extra betalen voor deze verpakkingen bij afhalen of bezorgen van eten. Dat gaat dus gel...
Jumbo stopt met flitsbezorging via Gorillas. Of ja, inmiddels is die flitsbezorger overgenomen door het Turkse Getir en daar gaat geen samenwerking mee opgestart worden. De familie Van Eerd die eigenaar is van supermarkt...
De vraag naar de biersoorten Blond, 8 en 12 van het Vlaamse Westvleteren zijn ieder jaar enorm. Dit omdat ze alleen bij de Sint-Sixtusabdij te koop zijn voor particuliere en er maar 7.500 hectoliter van de bieren wordt g...
De Michelingids voor Spanje én Portugal is dit jaar voor het laatst uitgebracht, want volgend jaar krijgt Portugal een eigen gids. Dat gaat van alles op gastronomisch gebied versnellen in het land. Niet gek dat allerlei...
In het Brabantse is er sinds eind 2020 iets heel bijzonders gaande. Twee sterrenrestaurants, Wolfslaar in Breda en Monarh in Tilburg, liggen sindsdien onder een vergrootglas omdat de eigenaar van de zaken wordt verdacht...
Graaiflatie en krimpflatie maken het dat je heel cynisch wordt van de supermarktketens die een enorm ‘alles is voor Bassie’-idee hebben gekregen. Misschien is de tijd daar om de hamsters, +1 gratis, bonus of andere p...
Met het tragische nieuws van het overlijden van Jock Zonfrillo aan het begin van de week, leek het er niet op dat het nieuwe seizoen van MasterChef Australia snel op de buis zou verschijnen in Australië. Toch maakte de...
In de artikelen die op Eatly zijn verschenen over stijgende prijzen na de pandemie en door de oorlog in Oekraïne alt her en der wat cynisme te bespeuren. Dat komt voort uit het feit dat op de een of andere manier prijze...
Het gaat goed met de Amsterdamse bierbrouwerij Bird Brewery. Aan het eind van de zomer opent de tweede House of Bird namelijk in Kwintelooijen ergens tussen Rhenen en Veenendaal in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het...
Dit weekend is het officiële moment daar: King Charles wordt gekroond als koning van Groot-Brittannië. De voorbereiding voor dit festijn zijn al weken, zelfs maanden gaande. Doorspekt met ceremonieel en tradities gaat...
Om de 150ste verjaardag te vieren van de Holland America Line (HAL) zette vlaggenschip Rotterdam van de rederij vanuit Fort Lauderdale in Florida op 3 april richting koers naar Rotterdam, daar waar het allemaal begon. Da...
Het was ons eind vorig jaar even ontgaan, maar toen heeft de Turkse flitsbezorger Getir al concurrent Gorillas overgenomen. Inmiddels aast het bedrijf op de Duitse concurrent Flink. Dat schrijft de Britse zakenkrant Fina...
Dat Nederland geconfronteerd is met meerdere opeenvolgende regeringen die een blindvertrouwen hebben in een papieren werkelijkheid blijkt wel uit allerlei taksen die de huidige regering in wil voeren. Groot nieuw papiere...
Het idee was om deze week te beginnen met het jaarlijkse ‘Nieuw seizoen MasterChef Australia in Australië van start’, maar helaas is dit plan ingehaald door heel triest nieuws. Het Schotse jurylid, chef en schrijver...
Toen ik vorig jaar aan de Zuid-Atlantische kust van Frankrijk rondliep en bij een dorpje in half drassig moeraslandschap zag hoe er op traditionele, natuurlijke manier zeezout werd gewonnen. Ik most gelijk denken aan dat...
Het is voor het vierde jaar op rij raak: supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Plus maken nog steeds fouten op de kassabon. De prijzen op het schap en aan de kassa verschilt nog steeds heel vaak en zo goed als altijd in he...
Het eerste artikel over de Nutri-Score verscheen eind 2019 op Eatly. Daarin viel te lezen dat dit het voedselkeuzelogo in ons land moest worden. Inmiddels zijn we 3,5 jaar verder en is de officiële intreding in zicht: 2...
Het thema van het Low Food Symposium 2023 is dit jaar ‘Move away from gut feeling’. Waarbij onder meer de volgende vragen centraal staan: Wat maakt gastronomie nou écht duurzaam? Welke aannames bestaan er over duurz...
Traditiegetrouw verzamelt de crème de la crème van de vaderlandse gastronomie zich op een maandag eind april in het DeLaMar Theater in Amsterdam voor de Michelin-ceremonie. In een uitpuilende en zeer enthousiaste zaal...
Op sommige dagen is het heel belangrijk om stil te staan bij de natuur, duurzaamheid en het milieu. Steeds meer bedrijven omarmen het idee dat de toekomst heel belangrijk is. Bij deze restaurants en hotels hebben ze deze...