

Dat de prijs van allerlei levensmiddelen enorm is gestegen, hoeft niet meer uitgelegd te worden. Dat hetzelfde opgaat voor de bierprijzen idem dito, dat hebben we in het zuiden wel gemerkt tijdens carnaval dit jaar. Maar...
Het is misschien wel een van de beste marketingconcepten in ons land: de hamsters van Albert Heijn. Deze iconen vieren dit jaar hun 20-jarig bestaan en zijn inmiddels synoniem met de supermarktketen. Om dit jubileum te v...
Het is qua setting absoluut mijn favoriete bierfestival van Nederland: Brew@theZoo in safaripark Beekse Bergen. Daarom ben ik heel blij met het nieuws dat er komende zomer gewoon een tweede editie plaatsvindt op vrijdaga...
Het is deze week ‘De Nationale Week zonder Vlees & Zuivel’ en inmiddels is dat het moment voor allerlei producenten om nieuwe plantaardige producten te introduceren. Dit jaar zat er weinig boeiends tussen, behalve da...
Dat er een Zeeland door Zeeuwsche Zoute zeezout uit de Oosterschelde wordt geproduceerd, hebben jullie al eerder gelezen hier. De afgelopen jaren is het bedrijf verder gegroeid en daar horen ook uitbreidingen van het ass...
Groot nieuws in chocoladeland: de Matterhorn moet verdwijnen van de Toblerone-verpakking. Dat komt door de strenge Zwitserse regels voor het gebruik van nationale symbolen. Daardoor is het moederbedrijf Mondelez van Tobl...
De Nederlandse natuur heeft veel moois te bieden, zoals de Oostvaardersplassen. Daar vertoeven inmiddels een zeer groot aantal edelherten en in het kader van de biodiversiteit moeten er begin dit jaar 1.600 worden afgesc...
Het is voor consumenten een bijzondere tijd waarin dagelijkse boodschappen alleen maar duurder worden, met afgelopen week nog bloemkool in het nieuws. Een biertje in de kroeg of tijdens carnaval was nog nooit zo duur. En...
Bij het lezen van het persbericht ‘Lee Towers nieuwe stem van KFC’ gaan er gelijk allerlei gedachtes door mijn hoofd. De eerste: wat een gemiste kans van een wokrestaurant, want ‘You’ll never wok alone’ ligt vo...
Het is en blijft een groot probleem voor de producenten van vegetarische producten: hoe krijgen we de producten naast goed voor het milieu ook goed voor de mensen die ze eten? Want uit nieuw onderzoek van de Consumentenb...
Er lijkt een nieuwe traditie te zijn ontstaan rondom Bevrijdingsdag: een bekende chef die het recept maakt voor de Bevrijdingssoep die tijdens Vrijheidsmaaltijden op 5 mei overal in het land wordt gegeten. Een initiatief...
Voor iedereen die de afgelopen periode in de supermarkt bloemkool heeft gekocht moet er iets opgevallen zijn: de prijs rijst namelijk de pan uit óf ze zijn ‘tijdelijk’ niet leverbaar. Dit heeft alles te maken met de...
Er zijn van die dagen dat de wetenschap geprezen mag worden en dit is er een. Dry January, Feb Fast en Sober October zijn allemaal leuk en aardig, maar de wetenschap heeft nu een onderbouwde reden om alcoholvrij bier te...
Bij pizzaketen Domino’s staat vandaag knapperige ovenfriet op het menu. De ‘Crispy Oven Fries’ zijn door heel Nederland te bestellen en zijn een extra toevoeging op het assortiment dat naast pizza’s inmiddels ook...
Het begint een repeterend verhaal te worden, maar de prijzen van veel producten blijven stijgen. De volgende in deze rij: aardappelen van Nederlandse bodem. Daar is de prijs op anderhalf jaar tijd van verdubbeld tot onge...
Het is vanaf nu mogelijk om via Uber Eats boodschappen te bestellen van flitsbezorger Flink. Na een eerdere pilot in Alkmaar, wordt dit ook uitgebreid naar Haarlem, Leiden en Rotterdam. Dit wordt hierna naar steeds meer...
Supermarkten draaien consumenten een loer rondom kortingen die actief zijn na (grote) prijsstijgingen. Naast dat boodschappen enorm duur zijn en shrinkflation een ding is, worden consumenten ook in de luren gelegd met ko...
Online supermarkt Crisp neemt maaltijdboxleverancier De Krat over om zo de klanten nog meer gemaksopties van goede kwaliteit te kunnen bieden. Het assortiment van Crisp bestaat nu uit dagelijkse boodschappen, een aanbod...
Groot nieuws in de wereld van gedistilleerde dranken, want drankgigant Diageo heeft het Filipijnse rummerk Don Papa overgenomen voor een minimaal bedrag van 260 miljoen euro. Daarmee breidt het grote drankconcern het eig...
Freddy Tratlehner, beter bekend als Vjèze Fur, heeft het goed voor elkaar. Hij heeft namelijk voor BNNVARA-programma 3 op Reis een culinaire trip mogen maken door Italië. De beste man is natuurlijk helemaal kookgek en...
Iedereen die veel onderweg is met de auto weet als geen ander dat bij veel tankstations het karig gesteld is met gezonde opties om even iets te eten. Dat is een reden voor Shell om in 2023 meer bezig te zijn met duurzaam...
Het aantal artikelen dat op Eatly is verschenen over de bierprijs die wéér stijgt zijn niet meer op een hand te tellen. Door het jaar heen waren er eigenlijk altijd twee ijkpunten op dat gebied, waaronder carnaval. Inm...
Het is niet de eerste keer dat sterrenchef René Redzepi de deuren van Noma achter zich dichttrekt. Waar het de eerste keer zorgde voor een nieuwe plek in Cristiania in Kopenhagen om daar Noma 2.0 te openen, lijkt het nu...
Door het reizen in 2022 viel het mij al enorm op: we betalen in Nederland echt veel meer voor onze boodschappen dan in veel Europese landen. De redenen hiervoor kennen we allemaal, maar toch blijkt uit steeds meer onderz...