Internationale junkfood dag: De 10 hotspots in Nederland

Internationale junkfood dag: De 10 hotspots in Nederland

Vorig artikel Volgend artikel

Het is morgen (21 juli) international junk food day en dat moet natuurlijk gevierd worden. Het is de dag bij uitstek om even je normale eetpatroon los te laten, en je vol te stoppen met net iets te veel koolhydraten zonder veel voedingswaarden. Mooi moment om via TheFork een lijst samen te stellen met 10 plekken door heel Nederland waar je heerlijk zonder schuldgevoel mag cheaten!

Aangezien iedereen de Vegan Junkfood Bar inmiddels wel kent, nemen we die verder niet mee. Speciale shoutout gaat naar Pig&Rye in Tilburg. Ken je die niet? Check vooral hun insta en de onze voor een smakelijk voorbeeld van hoe fijn eten kan zijn.

10 junkfood hotspots in Nederland

  • Bistro Croquant in Maastricht

Het is volgens beoordelingen op allerlei platformen een van de beste bistro’s in de Limburgse stad. Een Frans e bistro met klassieke smaken die in de gerechten net een tikkeltje anders zijn. De ambachtelijke bereide kroketten van Croquant zijn beroemd; probeer zeker eens de truffel of groene curry variant.

  • Mr. Sister in Eindhoven

Gelegen in hartje Eindhoven en gesitueerd in een monumentaal pand heeft Mr. Sister een prachtige allure. Een plek om heerlijk bourgondisch te genieten. Maar je gaat hier naartoe voor de burgers. Er staan er verschillende op de kaart dus voor ieder wat wils.

bistro-croquant-suggestie-290ef
(Foto: Bistro Croquant)
  • Meat in Rotterdam

Vlees. En dan vooral goed vlees met een verhaal. Daar staat Meat voor. Alle vleesgerechten worden bereid op een gril, Josper of in een houtskoolhoven. De echte carnivoor kan hier zijn hart ophalen.

  • Sugo in Utrecht

Hier ga je heen voor de ‘new kind of pizza’. Ten eerste zijn ze vierkant, ten tweede worden ze volledig met de hand bereid en ten derde worden er geen vetten of suikers toegevoegd. Je kan hier op een bewuste manier tóch genieten van international junk food day.

  • YamYam Trattoria Pizzaria in Amsterdam

Dit is voor velen dé pizzabakker van Amsterdam. Ambachtelijke pizza’s uit de houtoven. Altijd een goede keuze: de pizza YamYam. Die is belegd met mozzarella, mascarpone, achterham, truffelsaus rucola en Parmezaanse kaas. Hij smaakt net zo goddelijk als hij klinkt.

  • Beers & Barrels at the Harbour in Utrecht

De combinatie tussen bier en goed (vet) eten is natuurlijk fantastisch. In Utrecht kun je bij Beers & Barrels at the Harbour op dit gebied enorm aan je trekken komen. Pulled pork nacho’s, moet er nog meer gezegd worden? Nou wel dus. Je kan hier gewoon je biertje aan je eigen tafel tappen, die reken je later per (kilo)gram af.

  • BIT Grill and Café in Den Haag

In Den Haag is dit een van de fijnste plekken in de hofstad voor een goed bord eten. Natuurlijk zijn er burgers te krijgen, maar probeer gerust eens de gebakken kalfslever, boeuf bourguignon of natuurlijk de geroosterde kreeft uit de Josper. Wat kan er fout gaan?

  • Nolita Pizzabar in Haarlem

Hopelijk houd je van buffelmozzarella, want een van de lekkerste kun je hier scoren en wordt in veel gerechten gebruikt. De naam zou het bijna verraden, maar bij Nolita hebben ze heerlijke pizza’s. Alle klassiekers staan op het menu, maar ook wat interessante uitstapjes: pizza met o.a. peer of truffel.

bit-grill-and-cafe-specialiteit-van-de-chef-02035
(Foto: Specialiteiten van de chef - BIT Grill and Cafe)
  • Alan & Pims in Utrecht

Voor de echte kipliefhebbers is dit hét restaurant om eens binnen te lopen. Dit restaurant is namelijk gewijd aan het meest veelzijdige stukje vlees; kip! Bitterballetje van kip, kipburger, allerlei broodjes met kip en eigenlijk kip op alle manieren die je maar kan denken.

  • Steakhouse Carnal in Maastricht

Een andere persoonlijke favoriet is Carnal in Maastricht. Ze hebben er heerlijke gefrituurde kip, maar het draait bij een steakhouse natuurlijk vooral om vlees. En dat hebben ze hier, in overvloed. Je kan het zo gek niet bedenken qua gewicht van je stuk vlees; je kan het bestellen. Ribeye van 400 gram? Geen probleem! Ossenhaas van een kilo? Komt er aan!


(Beeld: TheFork)

Wes van Geneijgen

Is editor-in-chief a.i. van Eatly.nl. Werkt als freelance journalist en copywriter. Wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies