In een reuzenrad genieten van een coronaproof sterrendiner

In een reuzenrad genieten van een coronaproof sterrendiner

Vorig artikel Volgend artikel

Het is vanaf volgende week mogelijk om in het grootste reuzenrad van Nederland te dineren. Op het terrein van RAI Amsterdam komt het Smakenrad te staan waar chef Joris Bijdendijk zijn favoriete gerechten serveert. De 27 verwarmde (!) gondels van het 50 meter hoge rad worden omgebouwd tot privérestaurant waarin gasten kunnen genieten van de gerechten van de executive chef van RIJKS.

Op 13 oktober gaat het Smakenrad op het terrein van de RAI open en het staat er tot 3 januari 2021. Overdag verzorgt het Smakenrad het eten en drinken zelf en ’s avonds wordt het diner verzorgd door Joris Bijdendijk. De gerechten die de chef gaat serveren komen voort uit de keukens van Rijks en Wils en het menu wisselt om de drie weken.

Smakenrad

Het reuzenrad stond eerder al in Den Bosch en draait nu in Groningen. Initiatiefnemer van het Smakenrad, Bram Verleg, over deze ervaring: “Niet de breedte, maar de hoogte in! Een plek waar gasten kunnen genieten van eten en drinken van de bekendste chef van Amsterdam, op de mooiste plek van de stad. En dat volledig covid-proof, want het rad leent zich uitstekend voor een veilige ontvangst van gasten.”

Het Smakenrad is t/m begin januari iedere dag geopend tot 22:00 en er wordt de hele dag door drinken en eten geserveerd. Gasten kunnen er terecht voor een kop koffie, een goede lunch of in de weekenden een high tea. De komende periode gaan er ook enkele exclusieve culinaire avonden georganiseerd worden, maar die worden later bekendgemaakt.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies