We gingen lunchen bij Gallery61 in Den Haag

We gingen lunchen bij Gallery61 in Den Haag

Vorig artikel Volgend artikel

Voor Eatly proeft gaan we ook graag verschillende (nieuwe) restaurants voor een lunch of een diner. Afgelopen week hebben we koers gezet richting de historische Haagse Passage in Den Haag om het lunchmenu van Gallery61 uit te proberen. De kleurrijke brasserie is een verlengstuk van het Novotel, dat vroeger alleen een grote gezellige hotelbar had.

De Haagse Passage waarin het restaurant gesitueerd is, mag zich een Rijksmonument noemen. Een art-deco winkelgalerij met grote glazen koepels, marmeren vloeren en imposant gegraveerde gevels. Wat gelijk opvalt aan Gallery61 is dat het thema ‘kunst’ in alles is verwerkt, maar wel met een toffe kwinkslag. We geven alvast een tip mee, neem gerust plaats in het schilderij van de fauteuil.

Lokale ingrediënten

Voor Novotel is restaurant Gallery61 de eerste in zijn soort. Wat wel altijd wordt gedaan, is de samenwerking zoeken met lokale ondernemers voor ingrediënten. Zo komt de verse vis uit Scheveningen, het rundvlees uit natuurgebied De Groenzoom en de kazen van dé kaasspecialist van Den Haag: Ed Boele. En de honing voor bij onder andere de thee? Die komt gewoon van de eigen bijen op het dak.

Gerechten met een knipoog

Als je de menukaart bekijkt, valt al snel op dat bekende gerechten een eigen ‘twist’ hebben gekregen. Zo worden de Haagse eggs benedict op een wafel met kalkoenfilet geserveerd. Grillen de chefs de gamba’s met roze pomelo. En krijgt de bavette een saus van zwarte knoflook. Zelfs bij de borrel wordt er lekker geëxperimenteerd. De marinade van de olijven is bijvoorbeeld Hermit Dutch Coastal Gin.

De chef heeft ons door het lunchmenu geloosd aan de hand van een selectie van verschillende gerechten. Als eerste kregen we een plank met ‘Small Bites’ met daarop: de Wild Dream Soup met spitskool, geelwortel & krokante tempeh die heerlijk op smaak was. En ook de chicken caeser wrap; een caeser salad, maar dan in een wrap van naanbrood én twee falafel taco’s. Beiden zijn gerechten die je echt een keer uit moet proberen.

Daarna kregen we een selectie van de ‘Arty Toast’ te proeven. Hierop zaten de That Bagel Thing, de Sweet Heaven Hot Dog met als side geroosterde groene asperges, cashewnoten en dragon. De hotdog geven ze een extra twist door VOC-kruiden, aardappelkaantjes en lavas mayo. Heel benieuwd welke kruiden je allemaal ontdekt. De bagel is belegd met: mierikswortel, dille-roomkaas, radijs, komkommer en gerookte zalm. Hij krijgt extra pluspunten door de toevoeging van mierikswortel en omdat de dille-roomkaas niet overheersend/te vet was. Ideaal!

Nieuwsgierig geworden naar Gallery61? Het restaurant is dagelijks van 09:00 tot 22:00 geopend.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies