Hotspots21.03.2017

CuliAir: ‘s werelds enige luchtballon restaurant gaat weer open


Culinair genieten op het hoogste niveau

Nederland kent (helaas) maar 2 vrouwelijke SVH meesterkoks. Angélique Schmeinck is er 1 van en o.a. bekend van haar kookprogramma’s en haar prijswinnende Smaakvrienden-boeken. Ze kookt, schrijft, fotografeert, vermaakt en verbluft en wordt ook wel de meest creatieve kok van Nederland genoemd. Een van de (letterlijke) hoogtepunten in haar carrière is CuliAir. CuliAir is het enige luchtballonrestaurant ter wereld waar wordt gekookt met de warmte van de ballon.

Skydining

Wil je nu echt een keer een unieke ervaring krijgen dan lijkt me dit een absolute “once in a life time experience“. Voor wie wil is het vanaf nu mogelijk om een plaatsje te reserveren. In totaal is er in dit zwevende restaurant plaats voor 14 gasten. Angelique gaat in dit unieke restaurant letterlijk en figuurlijk op hoog niveau koken. Zoals gezegd kookt Angélique als enige ter wereld met de hete lucht van de ballon zelf daar waar anderen aanbieders van culinaire ballonvaarten slechts de gerechten in de mand opwarmen.

Via katrollen worden de gerechten in speciaal ontwikkelde stalen ovenmanden naar de nok van de ballon gebracht. Hier worden de gerechten gegaard. In de luchtballon zelf zitten diverse temperatuursensoren die tijdens de ballonvaart nauwlettende in de gaten worden gehouden. Angélique kan zo exact bepalen of de gerechten iets lager of hoger moet komen te hangen. In de mand wordt alles opgemaakt en uiteindelijk gepresenteerd op een gedekte buitenboord tafel. De eerste ballonvaart van dit seizoen waar ze daadwerkelijk gaat koken vindt naar verwachting begin april plaats.

koken op hoog niveau
koken op hoog niveau

Onvergetelijke ervaring

Om de eerste vlucht van het seizoen extra feestelijk te beginnen verrast Angélique haar gasten met Het eetbaar schilderij in de lucht. Het “concept eetbaar schilderij” is een andere specialiteit van deze meesterkok. Het is een schilderij van ingrediënten, waar de meest fantastische smaken, kleuren en texturen in een prachtige palet bij elkaar komen. Een schilderij wordt altijd op maat gemaakt, helemaal aangepast aan het thema/wensen van dat moment.

Angélique: “Smaak bepaalt mijn hele leven. En ik ben gek op avontuur. Deze factoren probeer ik zoveel mogelijk te combineren. CuliAir en het Eetbare schilderij zijn daar het ultieme voorbeeld van.”

Overigens wordt het voor Angélique de eerste keer dat ze Het eetbaar schilderij serveert in de luchtballon. Een dubbel bijzondere ervaring voor de gasten.

Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing.

Verder lezen over Pop-up

Verder lezen over Restaurant

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

In de 9 Straatjes shoppen en vervolgens op zoek naar een plek om neer te strijken? Jansz biedt een Rosé Garden waar je in het centrum van Amsterdam heerlijk rustig kunt vertoeven. Het is rustig, het is lekker buiten en...

Hotspots29.06.2024

​Rosé Garden van Jansz: even weg middenin de stad

​Oma Ietje is een must voordat je naar een concert gaat

Heb je een concert in de Ziggodome of Afas Live, dan is de kans groot dat je even een patatje eet bij de FEBO, aanschuift voor wat sushi bij Ichi-E of een burger weghapt bij Burger Bitch. Helemaal prima natuurlijk, maar...

Hotspots22.06.2024

​Oma Ietje is een must voordat je naar een concert gaat

Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet

Je vakantiegeld is gestort en dat betekent dat de kans groot is dat je daar ook daadwerkelijk een leuke reis van uitzoekt. Soms heb je geen zin om over iets na te denken en boek je lekker een all-inclusive. Als jij ook z...

Food09.06.2024

Vakantietijd! 8 tips voor het all-inclusive-buffet

Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night

Victor kennen we allemaal als de barman van First Dates. De man met ogen om in te verdrinken en cocktails om.. nou ja, netjes van te sippen. Hij stopt met First Dates, maar je kunt nu nog wel bij hem aan de bar zitten. E...

Hotspots03.06.2024

Schuif voor de laatste keer aan bij First Dates Victor op Taco Date Night

Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers

Als je de Zaanse Schans bezoekt en nog even in het dorpje Zaandijk blijft hangen, dan heb je diverse plekken om uit eten te gaan. Je kunt op chique gaan bij Hoop op d’Swarte Walvis, je kunt naar Slagerij aan de Schans...

Hotspots06.05.2024

Brouwerij de Hoop is een bierrestaurant voor cocktailliefhebbers

​Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale

Het is officieel een ontbijtgerecht, maar menig fan bestelt dit ook schaamteloos tijdens een lunch. Sterker nog, bij Ted's Breda is het zelfs deel van de high tea. Eggs Benedict. Een eiergerecht met een heel luxe naam en...

Food03.05.2024

​Dit is het verschil tussen Eggs Benedict, Florentine en Royale

​De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam

Bunk Amsterdam: misschien ken je het vooral als hotel slash hostel, maar het zet zich daarnaast ook steeds meer op de kaart als een restaurant. En dan dus niet zo’n hotelrestaurant waar je alleen gaat eten als het echt...

Hotspots01.05.2024

​De 5 lekkerste gerechten van restaurant Bunk Amsterdam

​Hare Majesteit Koningin Máxima opent Impactrestaurant A Beautiful Mess

A Beautiful Mess opent binnenkort haar deuren op het Oosterdokseiland in Amsterdam, en belooft het meest impactvolle restaurant van Nederland te worden. De opening wordt gedaan door Hare Majesteit Koningin Máxima....

Nieuws19.04.2024

​Hare Majesteit Koningin Máxima opent Impactrestaurant A Beautiful Mess