Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af

Vorig artikel Volgend artikel

Dieettrends en afvallen zijn voor heel veel mensen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Eigenlijk gaat het vaak geeneens om de inhoud maar om de perceptie dat je nu een dieet hebt gevonden dat echt gaat werken.

Meestal zijn we een leven lang veroordeeld om diëten te volgen. Het woord bestaat waarschijnlijk nog niet maar ik noem het 'dieet-hoppen'. Ieder keer een ander dieet wat meestal wel een paar weken werkt maar vaak zo tegendraads is dat je uiteindelijk weer vervalt in aankomen en op zoek moet naar het volgende dieet. Er zijn meters boeken over geschreven, en iedereen vind er wel wat van.

Maar wat als je nu eerst je leefstijl eens aan gaat pakken en daarmee uiteraard ook je eetgewoontes. En dan op een manier die je ook nog eens als prettig kunt ervaren.

Dieet_ik_eet_en_val_af
Ik eet en val af, een boek over afvallen en een leuk leven

Ik eet en val al, een boek over een andere leefstijl

De zussen Janine en Annemieke Jansen schreven er een boek over 'Ik eet en val af'. Het sluit aan bij wat hierboven eigenlijk als staat want dieettrends komen en gaan. Even een dieet volgen en vervolgens voor lange tijd van heel wat kilo’s af zijn; dat klinkt perfect, nietwaar?

Helaas lukt dat bijna nooit. Nee, het beste dieet is geen dieet, maar een bepaalde leefstijl en al helemaal als het herinneringen oproept naar het rijke leven in zuid-Europa. Daar waar de zon schijnt, het leven overzichtelijk is en het eten overheerlijk. Volgens Janine en Annemieke is die leefstijl aan de Middellandse Zee echt geweldig. En spreek dat maar eens tegen. Zij zijn al jaren enthousiaste pleitbezorgers van de oorspronkelijke mediterrane leefstijl: voldoende beweging, veel sociale contacten en afwisselend eten – met veel groentes, regelmatig vis en noten en een beetje vlees.

In het boek 'Ik eet en val af' geven Jansen & Jansen heldere achtergrondinformatie over afvallen én fijn en gezond leven en eten. De eenvoudige, heerlijke recepten vormen de hoofdmoot van het boek. De boodschap van het boek is dat met een gezonde leefstijl is de kans kleiner is dat je terugvalt in oude patronen. Een leven lang slanker!

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....