​HelloFresh test Nederlandse groentekennis

​HelloFresh test Nederlandse groentekennis

Wat de boer niet kent, dat eet ‘ie niet

Vorig artikel Volgend artikel

Vandaag is de Nationale Week Zonder Vlees van start gegaan, de uitgelezen mogelijkheid om eens flink te experimenteren met groente, zeker groente die je misschien niet zo vaak eet of helemaal niet (goed) kent.

HelloFresh stelde daarom de Nederlandse groentekennis aan de kaak, zowel met een onderzoek - uitgevoerd door PanelWizard onder 1.000 Nederlanders - als onder mensen op straat. Uit beide tests blijkt dat er een flink aantal groente is waarvan we niet goed weten wat het nu precies is. Groente als bataat, knolraap, schorseneren en pastinaak komen er in de tests niet goed vanaf...

Wat is een pastinaak?

Als een Nederlander voor het groenteschap staat, grijpt hij veelal naar de welbekende groente als peen, tomaat en broccoli. Venkel en pastinaak zijn voorbeelden van groente die minder vaak op ons bord belanden. Komt deze ‘makkelijke’ keuze door een gebrek aan kennis over de overige groenten in het schap? Met het identificeren van de ene groentesoort hebben Nederlanders namelijk meer moeite dan met de ander. Pastinaak, venkel en schorseneren worden door veel Nederlanders niet direct herkend en ook met de bataat, knolraap en bimi hebben veel mensen moeite. Andijvie, pompoen, tomaat en paksoi zitten beter in ons geheugen.

Schaven aan de groentekennis

Wij vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan het stimuleren van de aanbevolen 200 gram groente per dag”, aldus Maartje Frederiks, CEO van HelloFresh Benelux. “Hierbij staan gemak en afwisseling voorop en elke week vinden onze klanten in hun maaltijdbox een variëteit aan groente. Daardoor eten zij niet alleen voldoende groente, maar wordt hun groentekennis ook aanzienlijk vergroot, want in ons klantonderzoek geeft 77 procent aan meer nieuwe groente te hebben leren kennen door HelloFresh.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies