Gezond18.06.2019

​7 redenen waarom sushi altijd een goed idee is


Sushi is in de korte tijd razend populair geworden in Nederland. De vishapjes komen oorspronkelijk uit de Japanse keuken. Er zijn heel veel soorten, van eenvoudige rolletjes tot complete kunstwerken. Er zijn zelfs een paar soorten sushi met vlees, ook al is vis over het algemeen het hoofdingrediënt. Dit zijn 7 redenen waarom sushi altijd een goed idee is.

1. Voor ieder wat wils

Sushi is bijzonder veelzijdig. Er zijn veel soorten hapjes, elk met een eigen smaak en textuur. Je kunt niet één hapje sushi proberen en dan zeggen dat je sushi niet lust. Want er zijn veel te veel soorten om dat zomaar te beslissen. Proef dus verschillende soorten. Je zult merken dat er altijd wel iets te vinden is wat jij lekker vindt.

2. Het is makkelijk

Sushi zelf maken is erg leuk, maar kan veel tijd kosten. Gelukkig kun je op heel veel plaatsen sushi krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld sushi in Den Bosch, Amsterdam of waar dan ook in Nederland halen of het natuurlijk lekker makkelijk thuis laten bezorgen. Het is voor de meeste mensen gewoon een lekker makkelijke maaltijd, zonder dat je zelf hoeft te koken.

3. Je eet meer vis

De meeste Nederlanders eten te weinig vis. Terwijl vis juist zo gezond is! Sushi is een hele goede manier om meer vis te eten. Hapjes met zalm, kabeljauw of exotischere vissoorten wisselen elkaar af. Lekker, smaakvol en nog gezond ook!

sushi
sushi

4. Sushi is hapklaar

Als je eten bestelt of haalt, moet je het thuis nog uitpakken en opscheppen. Dat is met sushi niet nodig, het zijn keurige hapklare hapjes. Je kunt dus lekker met een schaaltje sushi op de bank kruipen en ze lekker opsmikkelen. Of je maakt er juist een gezellige maaltijd van met zijn allen.

5. Je eet het met stokjes

Voor sommigen een klein nadeel, voor anderen juist een groot plezier: eten met stokjes. Als je dit wilt oefenen is sushi een goede keus. Sushi is namelijk opgebouwd van stevige rijst, waardoor je het gemakkelijker kunt oppakken. Kijk hier hoe je sushi hoort te eten.

6. Het is verkoelend op warme dagen

Op warme dagen heb je waarschijnlijk minder zin in warm eten. Dan is sushi zeker een goede keus! De meeste sushi wordt koud geserveerd. Met behulp van wat soja-saus en wat stukjes komkommer heb je een heerlijke verkoelende maaltijd.

7. Het is handig als je op dieet bent

Als je op dieet bent, is het best lastig om uit eten te gaan. Want hoeveel eet je? En wat zit erin? Bij sushi is dat wel duidelijk. Je kunt gewoon de hapjes tellen en uitzoeken hoeveel calorieën dat zijn. Vrijwel elk dieet ziet vis als super gezond, dus kun je over het algemeen wel genieten van een lekkere portie sushi.

Sushi is heerlijk en veelzijdig eten. Je kunt het combineren met allerlei smaken. Zelfs als je regelmatig sushi eet, is de kans klein dat je echt alle soorten al hebt ontdekt. En ben je een beetje handig, dan kun je ook zelf sushi maken. Kortom: sushi is altijd een goed idee!

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Vis

​Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat

Sushi is populair, want het voelt licht, het biedt veel verschillende keuzes qua vulling en het is koud en daardoor kan er weinig misgaan bij bezorging. Sushi eten in Nederland: dat geeft je vier opties. Je maakt het zel...

Food23.06.2024

​Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat

​Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij

We zitten nu in het staartje van het mosselseizoen. Nog even genieten van dit zilte zeegenot? Dat doe je nog beter met een goede wijn ernaast. Er zijn bepaalde wijnen die het beste in de mossel naar boven brengen: dit zi...

Proeft28.04.2024

​Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij

Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris

Het zag er even niet helemaal goed uit voor de Hollandse Nieuwe toen twee weken geleden het Nederlands Visbureau de verkoop van het eerste vaatje nieuwe haring uitstelde van 15 naar 22 juni. De vis was namelijk ‘niet v...

Nieuws20.06.2023

Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris

Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm

Een van de grootste exportproducten van Noorwegen is zalm. Hoewel het nog een ‘jonge’ markt is van nog geen veertig jaar oud, ontwikkeld hij razendsnel. Het kweken van Noorse zalm is een fascinerend proces waar duurz...

Food02.05.2023

Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm

Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers

De tiende editie van de Bewuste Visweek vindt van 26 september tot en met 2 oktober plaats Het initiatief van Marine Stewardship Council (MSC) en het Aquaculture Stewardship Council (ASC) waarbij opgeroepen wordt oog te...

Food22.09.2022

Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers

Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust

Een van de landen waar we als Nederlanders in de zomer maar al te graag heen trekken is Frankrijk. Dat heeft alles te maken dat je in het land alles kan vinden: natuur, cultuur, historie, activiteiten buiten, lekker eten...

Hotspots17.07.2022

Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust

Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap

Als mede-oprichter heeft Bart van Olphen met Fish Tales een bijzonder merk neergezet als het gaat om duurzame vis, schaal- en schelpdieren en blikjes vis. Eind 2021 kreeg de tonijn in blik al het MSC-keurmerk. Vanaf deze...

Food17.02.2022

Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap

Viskwekerij Seafarm ontvangt als eerste ter wereld ASC-certificering voor platvis

Het Zeeuwse Seafarm, waar we afgelopen zomer nog genoten hebben van de opening van het Fruits de Mer-seizoen, heeft deze week een bijzonder keurmerk gekregen. De tarbotkwekerij kreeg namelijk het certificaat van het Aqua...

Food21.01.2022

Viskwekerij Seafarm ontvangt als eerste ter wereld ASC-certificering voor platvis