Gezond26.12.2023

Het beste dieet is een bepaalde leefstijl, Ik eet en val af


Dieettrends en afvallen zijn voor heel veel mensen een jaarlijks terugkerend fenomeen. Eigenlijk gaat het vaak geeneens om de inhoud maar om de perceptie dat je nu een dieet hebt gevonden dat echt gaat werken.

Meestal zijn we een leven lang veroordeeld om diëten te volgen. Het woord bestaat waarschijnlijk nog niet maar ik noem het ‘dieet-hoppen’. Ieder keer een ander dieet wat meestal wel een paar weken werkt maar vaak zo tegendraads is dat je uiteindelijk weer vervalt in aankomen en op zoek moet naar het volgende dieet. Er zijn meters boeken over geschreven, en iedereen vind er wel wat van.

Maar wat als je nu eerst je leefstijl eens aan gaat pakken en daarmee uiteraard ook je eetgewoontes. En dan op een manier die je ook nog eens als prettig kunt ervaren.

Ik eet en val af, een boek over afvallen en een leuk leven
Ik eet en val af, een boek over afvallen en een leuk leven

Ik eet en val al, een boek over een andere leefstijl

De zussen Janine en Annemieke Jansen schreven er een boek over ‘Ik eet en val af‘. Het sluit aan bij wat hierboven eigenlijk als staat want dieettrends komen en gaan. Even een dieet volgen en vervolgens voor lange tijd van heel wat kilo’s af zijn; dat klinkt perfect, nietwaar?

Helaas lukt dat bijna nooit. Nee, het beste dieet is geen dieet, maar een bepaalde leefstijl en al helemaal als het herinneringen oproept naar het rijke leven in zuid-Europa. Daar waar de zon schijnt, het leven overzichtelijk is en het eten overheerlijk. Volgens Janine en Annemieke is die leefstijl aan de Middellandse Zee echt geweldig. En spreek dat maar eens tegen. Zij zijn al jaren enthousiaste pleitbezorgers van de oorspronkelijke mediterrane leefstijl: voldoende beweging, veel sociale contacten en afwisselend eten – met veel groentes, regelmatig vis en noten en een beetje vlees.

In het boek ‘Ik eet en val af’ geven Jansen & Jansen heldere achtergrondinformatie over afvallen én fijn en gezond leven en eten. De eenvoudige, heerlijke recepten vormen de hoofdmoot van het boek. De boodschap van het boek is dat met een gezonde leefstijl is de kans kleiner is dat je terugvalt in oude patronen. Een leven lang slanker!

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Kookboeken

Hoe maak je de beste hamburger: Ramon Brugman vertelt het jou

In Burgerbijbel deelt chef-kok Ramon Brugman meer dan 200 recepten voor vlees-, vis- en vegaburgers. Hij laat stap voor stap zien hoe je de perfecte burger, het broodje, sauzen en garnituur zelf maakt. Een must-have kookboek voor elke burgerliefhebber.

Food24.09.2025

Hoe maak je de beste hamburger: Ramon Brugman vertelt het jou

Met Pannenkoek en co de wereld over

Met pannenkoeken eindeloos kunt variëren: met verschillende soorten beslag, verrassende toppings en smaken uit allerlei landen. Met het nieuwe receptenboek Pannenkoek & co stap je in een diverse wereld van pannenkoeken, poffertjes, blini’s en nog veel meer. 

Food24.09.2025

Met Pannenkoek en co de wereld over

De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Van 25 september tot en met 1 oktober staat verbinding centraal tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Voor het kookboek ‘De kracht van samen koken’ kwamen verschillende families samen. Zij vonden verbinding door samen te koken. Ik vind het mooi dat koken niet alleen draait om eten, maar ook om verhalen en herinneringen.

Food17.09.2025

De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer

Heerlijke recepten voor doordeweeks, of juist gerechten voor de luxe periode van de kerstdagen: in deze editie van Lekker Lezen gaan we naar Maleisie en kijken we uit naar de kerst.

Recepten02.12.2024

Lekker Lezen aflevering 18: kerstkookboek, vegan eten, naar Maleisië en meer

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

Soms kom je een kookboek tegen dat direct je aandacht trekt. De Syrische keuken van Imad doet dat zeker want hoeveel weten we eigenlijk over het land en zijn culinaire tradities. De Syrische keuken is rijk en gevarieerd,...

Recepten29.07.2024

Prachtig kookboek over de Syrische keuken van Imad

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Een Spaanse kookbijbel, dat klinkt als de ultieme referentiebron voor alle overheerlijke gerechten die het land ons te bieden heeft. De Spaanse keuken staat immers bekend om zijn diversiteit, rijke smaken en gebruik van...

Gadgets18.03.2024

De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Een zeskoppige vakjury heeft uit 54 inzendingen kookboek Java van Maureen Tan verkozen als het Food and Friends Kookboek van het Jaar 2022. Het platform houdt een onafhankelijke verkiezing die bestaat uit een vakjury- en...

Nieuws20.11.2022

Java van Maureen Tan verkozen tot Kookboek van het Jaar

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten

Al een paar jaar zamelt botanisch bierbrouwer Lowlander na kerst kerstbomen in om een bijzonder winterbier mee te brouwen. In navolging van Scandinavië, waar al decennialang met sparrennaalden wordt gekookt, omarmt het...

Nieuws14.10.2022

Lowlander helpt je nu naast het opdrinken ook je kerstboom opeten