Gezond29.02.2024

Duurzaam ontbijtmerk Yespers komt met vier nieuwe granola’s


Het Nederlandse Yespers is een bedrijf met een duidelijke missie: bijvoorbeeld door voedselverspilling te voorkomen en het investeren in het duurzaam verhogen van kwantiteit en kwaliteit van ons voedsel. Dat klinkt ambitieus maar het heeft wel alles te maken met de tijd waarin we leven. Voedselverspilling en duurzaamheid zouden wat dat betreft meer aandacht mogen krijgen.

Het merk introduceert nu vier nieuwe granola’s met de nadruk op het tegengaan van voedselverspilling, het creëren van werkgelegenheid in Nederland voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en het realiseren van eerlijke inkomens in de gehele voedselketen. Kortom: een waardevol voedselsysteem creëren voor nu én in de toekomst. Het is ook aan ons om daar ook iets mee te doen. En wat is er mooier om met zo’n boodschap de dag te beginnen met een gezond ontbijt.

Samenwerkig met de Groningse graanrepubliek

De kracht van het merk zit vooral in samenwerkingen. Zo werkt Yespers samen met ketenpartners om haar duurzame missie kracht bij te zetten. Een van die partners is de Groningse graanrepubliek: een coöperatie van lokale ondernemers die duurzaam gebruik maakt van Groningse kleigronden. Mensen met een arbeidsbeperking of zij die moeite hebben aan een baan te komen, pakken de granola in. Zo blijven de lijnen kort, lokaal en profiteert iedereen in de keten.

Nederlands haver en gered fruit maken het verschil

Granola’s bijv. in combinatie met Griekse yoghurt zijn nu eenmaal niet alleen gezond maar ook heerlijk als ontbijt. Dit komt vooral door de eiwitten en gezonde vetten in de yoghurt maar zeker ook Granola die een goede bron is van vezels, gezonde vetten en complexe koolhydraten, uiteraard afhankelijk van de ingrediënten.

Vier nieuwe granola smaken

De vier nieuwe granola smaken zijn Appel & Rozijn, Cashew & Wortel, Hazelnoot & Banaan, en Kokos & Kers gemaakt van o.a. Nederlands haver van De Graanrepubliek en gered fruit.

Appel & Rozijn: Hiervoor worden appels gebruikt met een plekje die niet meer te verkopen zijn. De appel wordt volledig gebruikt in verschillende producten; van pit tot schil. Elk stukje appel in deze smaak voorkomt verspilling.

Cashew & Wortel: De cashew wordt ter plekke in Burkina Faso verwerkt en dat is uniek, want de meeste cashewnoten worden in Azië verwerkt. Dit bespaart per cashewnoot 25.000 kilometer aan onnodig transport én zorgt ook nog eens voor werkgelegenheid in Burkina Faso. De wortel in deze granola geeft een milde groente smaak.

Hazelnoot & Banaan: is populair met haver van Nederlandse bodem. Een fijne mix van fruit, noten, zaden en pitten.

Kokos & Kers: een tropische combinatie van smaken. Mild geroosterd in appelpuree waardoor er geen toegevoegde suikers nodig zijn en er weer een deel van de appel wordt gebruikt. Deze smaak is lekker knapperig en vezelrijk door het gebruik van de appel.

De wereld op z’n kop

Met de vier nieuwe smaken wil Yespers de voedselketen op zijn kop zetten. De achterkant van de verpakking is in een omgekeerd jasje gestoken. Bij het omdraaien van de granola vertelt een impactmeter hoeveel impact jouw ontbijt heeft: van het aantal duurzame ingrediënten in de granola, tot besparingen op transport en de hoeveelheid gered fruit.

De nieuwe granola’s zijn o.a. verkrijgbaar bij Picnic, Boon’s Markt, Sligro of via de website van Yespers.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Vegetarisch

Eten uit de printer? 3D-geprint voedsel wordt realiteit

3D-printen kennen we vooral uit de wereld van design en techniek, maar wist je dat het ook de voedselindustrie revolutioneert? Van geprinte chocolade tot volledig op maat gemaakte maaltijden: 3D-geprint voedsel is dichterbij dan je denkt. Maar hoe werkt het precies, en belangrijker nog, smaakt het net zo goed als echt eten?

Nieuws18.03.2025

Eten uit de printer? 3D-geprint voedsel wordt realiteit

De toekomst van voedselproductie
Wat zit er in een acai bowl?

Acai bowls zijn lekker gezond. Maar, wat zit er eigenlijk in? Lees in dit artikel wat er in zo'n lekker ontbijt gaat.

Food11.11.2024

Wat zit er in een acai bowl?

Planted Kebab: prima voor de pita

Gelukkig maak je thuis binnen 5 minuten je eigen pita kebab. Bijvoorbeeld met Planted, dat onder andere kipspiezen en burgers maakt.

Food03.11.2024

Planted Kebab: prima voor de pita

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Vivera introduceert Protein Bites en die komen in drie smaken. Wij hebben de Thai Protein Bites gebruikt om onze noodles te upgraden.

Food01.10.2024

Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten

Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Ga je met een vegetariër uit eten en wil je diegene iets minder keuze bieden dan hij of zij gewend is? En heb je zin in gewoon lekker eten waar -ook jij- blij van wordt? Vegitalian is je huiskamer.

Hotspots25.09.2024

Leuk vegetarisch eten in Amsterdam doe je bij Vegitalian

Kweekvlees lijkt nu al populair in Nederland maar twijfels blijven

Kweekvlees lijkt in opkomst te zijn als mogelijke oplossing om de voedingsindustrie te verduurzamen. Dat blijkt uit recent onderzoek van YouGov in opdracht van de non-profit en denktank Good Food Institute (GFI Europe)....

Food05.07.2024

Kweekvlees lijkt nu al populair in Nederland maar twijfels blijven

Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu

New York Pizza en De Vegetarische Slager gaan samenwerking aan om het vegetarische aanbod bij de pizzaketen uit te breiden. Het eerste wapenfeit zijn drie tijdelijke, vegetarische actiepizza’s: de Plant burger, Planter...

Food28.04.2023

Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu

Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers

Het is deze week ‘De Nationale Week zonder Vlees & Zuivel’ en inmiddels is dat het moment voor allerlei producenten om nieuwe plantaardige producten te introduceren. Dit jaar zat er weinig boeiends tussen, behalve da...

Nieuws09.03.2023

Internationale primeur voor Nederland: Heinz introduceert vleesvervangers