De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Mede-oprichter van Fish Tales, Bart van Olphen, heeft samen met Verstegen Spices & Sauces iets nieuws bedacht: Spice your Can. Dat zijn kruidenmixen waar je vis uit blik makkelijk en snel een extra smaakboost geeft. Zo tover je bijvoorbeeld een blik tonijn met een zakje Spice your Can en drie eetlepels mayo of crème fraiche in een handomdraai om tot een super smaakvolle tonijnspread voor de lunch of avondeten.
Fish Tales staat bij veel mensen bekend om duurzame vis en allerlei soorten vis in blikjes, zoals makreel, tonijn en zalm. Je kunt de vis in blik gebruiken in salades, pasta’s en op brood. Dat maakt ze vooral heel makkelijk in gebruik en veelzijdig. Niet voor niets duiken de blikjes met regelmaat op als ingrediënten in de kookboeken van Van Olphen.
Spice your Can
Het idee van de Spice your Can kruidenmixen is om een snelle en makkelijke manier de vis uit blik een smaakboost te geven en ervoor te zorgen dat iedereen er heel rap nóg iets lekkerders mee op tafel zet. Er zijn twee soorten kruidenmixen: Provence en Toscane. Provence is een klassieke Franse kruidenmelange gemaakt van dragon, knoflook en citroen. Toscane is een klassieke Italiaanse kruidenmelange gemaakt van basilicum, oregano en chili.
Zo werkt het
In het filmpje hierboven legt Van Olphen al stapsgewijs uit hoe makkelijk je met de kruidenmixen een blokje tonijn omtovert tot een heerlijke tonijnspread. Zo doe je dit thuis ook:
- Laat een of twee blikjes tonijn, zalm of makreel uitlekken;
- Meng de kruidenmix met drie eetlepels mayonaise (of crème fraiche of yoghurt);
- Voeg de vis toe aan het mengsel en meng goed tot een spread.
Spice your Can is bij Albert Heijn te koop (ook online) en via de webshop van Fish Tales.
Verder lezen over Koken
Food17.09.2025
De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid
Lifestyle19.05.2025
Een keuken waarin je wilt blijven koken (én eten): zo ontwerp je het zelf
Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren
Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven
Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit
Gadgets15.11.2024
HexClad-pannen zorgen voor een revolutie in de keuken
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Verder lezen over Vis
Food23.06.2024
Deelnemers NK Sushi zijn de schrik van elke all-you-can-eat
Proeft28.04.2024
Mosselen eten? Daar horen deze wijnen bij
Nieuws20.06.2023
Een week langer wachten maakt de Hollandse Nieuwe dit jaar lekker fris
Food02.05.2023
Revolutionaire doorbraak in het kweken van zalm
Food22.09.2022
Bewuste Visweek zet onbekende vissoorten in de schijnwerpers
Hotspots17.07.2022
Ontdek de betekenis van ‘joie de vivre’ aan de Franse Zuid-Atlantische kust
Food17.02.2022
Allereerste tonijnsalades met MSC-keurmerk in Nederland in het schap
Food21.01.2022