Nieuwe kruidenmixen van Fish Tales geven vis uit blik een smaakboost

Nieuwe kruidenmixen van Fish Tales geven vis uit blik een smaakboost

Vorig artikel Volgend artikel

Mede-oprichter van Fish Tales, Bart van Olphen, heeft samen met Verstegen Spices & Sauces iets nieuws bedacht: Spice your Can. Dat zijn kruidenmixen waar je vis uit blik makkelijk en snel een extra smaakboost geeft. Zo tover je bijvoorbeeld een blik tonijn met een zakje Spice your Can en drie eetlepels mayo of crème fraiche in een handomdraai om tot een super smaakvolle tonijnspread voor de lunch of avondeten.

Fish Tales staat bij veel mensen bekend om duurzame vis en allerlei soorten vis in blikjes, zoals makreel, tonijn en zalm. Je kunt de vis in blik gebruiken in salades, pasta’s en op brood. Dat maakt ze vooral heel makkelijk in gebruik en veelzijdig. Niet voor niets duiken de blikjes met regelmaat op als ingrediënten in de kookboeken van Van Olphen.

Spice your Can

Het idee van de Spice your Can kruidenmixen is om een snelle en makkelijke manier de vis uit blik een smaakboost te geven en ervoor te zorgen dat iedereen er heel rap nóg iets lekkerders mee op tafel zet. Er zijn twee soorten kruidenmixen: Provence en Toscane. Provence is een klassieke Franse kruidenmelange gemaakt van dragon, knoflook en citroen. Toscane is een klassieke Italiaanse kruidenmelange gemaakt van basilicum, oregano en chili.

Zo werkt het

In het filmpje hierboven legt Van Olphen al stapsgewijs uit hoe makkelijk je met de kruidenmixen een blokje tonijn omtovert tot een heerlijke tonijnspread. Zo doe je dit thuis ook:

  1. Laat een of twee blikjes tonijn, zalm of makreel uitlekken;
  2. Meng de kruidenmix met drie eetlepels mayonaise (of crème fraiche of yoghurt);
  3. Voeg de vis toe aan het mengsel en meng goed tot een spread.

Spice your Can is bij Albert Heijn te koop (ook online) en via de webshop van Fish Tales.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies