Mora brengt vegetarische frikandel op de markt

Mora brengt vegetarische frikandel op de markt

Vorig artikel Volgend artikel

Snackfabrikant Van Geloven werkt voor het merk Mora al een tijdje samen met De Vegetarische Slager. Zo heeft Mora inmiddels een vegan kipkorn en een vegetarische draadjesvleeskroket én -bitterbal in het assortiment. Deze maand komt daar een vegetarische frikandel bij.

Het snackmerk noemt de vegetarische frikandel ‘de kroon op de samenwerking met De Vegetarische Slager’. Die begon vorig jaar en gezamenlijk introduceerden ze hun vega-assortiment in supermarkten, cafetaria’s, (bedrijfs)kantines en horecagelegenheden. In het eerste jaar verkocht Mora bijna één miljoen vegetarische producten aan consumenten.

Hardcore snacker

Steeds meer consumenten omarmen de vleesloze varianten en het kon dan ook niet uitblijven dat de populairste snack van Nederland in een vegetarische variant op de markt zou komen. Aangezien we jaarlijks zo’n 600 miljoen frikandellen eten, was het belangrijk voor de producenten om een goed product op de markt te brengen.

Dat ging dan ook niet over een nacht ijs. Beide partijen hebben de tijd genomen om een goede variant te ontwikkelen. Mieke de Laat, directeur Marketing & Innovatie bij Van Geloven, zegt hierover: “Wij vinden het heel belangrijk om pas een vleesvrije variant van een snack op de markt te brengen als die qua uiterlijk, bite en smaak vrijwel niet te onderscheiden is van de vleesvariant.”

Oprichter van De Vegetarische Slager, Jaap Korteweg, is blij met het resultaat: “Elke Nederlander heeft recht op een vegetarische frikandel, al was het alleen al omdat het zo’n typisch Nederlands product is. Ook bij dit icoon is het gelukt om een vegetarische versie voor een breed publiek toegankelijk te maken, die zelfs overtuigend is voor de grootste vleesliefhebber.”

Frituur en oven

Consumenten kunnen later deze maand in de supermarkt een variant kopen die in de Airfryer en in de frituur bereid kan worden. Voor de zakelijke markt is de variant alleen te frituren. De vegetarische frikandel is gemaakt van onder meer soja (eiwit en vezels) en frikandelkruiden. Hij wordt tijdens de Horecava geïntroduceerd en is drie weken later bij verschillende supermarkten te koop.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies