Met een cruise langs zes sterrenrestaurants in Frankrijk

Met een cruise langs zes sterrenrestaurants in Frankrijk

Vorig artikel Volgend artikel

Een week lang iedere dag eten bij een restaurant met een Michelinster, dat klinkt als de droom voor iedere foodie. Het mooie is dat het niet alleen bij dromen blijft, want het is vanaf 21 maart tot en met 18 oktober gewoon in Frankrijk mogelijk.

Het is een nieuwe cruise van het bedrijf Belmond dat allerlei (luxe) cruisen organiseert. Daar komt nu dus de epische ‘Epicurean Burgundy: A 12 Star Cruise’ bij. Vanaf een all-in bedrag van €7.333,- per persoon (uitgaande van 12 betalende gasten aan boord) reis je in zeven dagen van Saint-Jean-de-Losne naar Lyon. Iedere avond eet je bij een restaurant met minimaal één Michelinster. Na de cruise heb je in totaal bij 12 Michelinsterren gegeten.

Fameuze restaurants

De cruise op de Belmond Napoléon neemt de gasten mee langs beroemde wijnstreken als Bourgondië en Beaujolais. Het eerste sterrenrestaurant waar gegeten wordt is La Côte Saint-Jacques (**) van Jean-Michel Lorain. Gesitueerd net buiten Auxerre aan de rivier de Yonne. De volgende stop is Maison Lameloise in Chagny (***), opgericht in 1921 en nog altijd behorend tot de beste restaurants in de wereld.

Voor dag drie wordt er koers gezet richting Beaume om te dineren bij Le Jardin des Ramparts (*). Op dag vier gaat de reis verder naar Tornus waar gegeten wordt bij Aux Terrasses (*). Als je inmiddels nog geen sterren ziet, dan mag je op dag vijf aanschuiven bij restaurant Georges Blanc(***) in Vonnas. Om de reis geheel in stijl te eindigen dineer je op de laatste avond bij restaurant Paul Bocuse (**) in Lyon.

Meer bezienswaardigheden

Reizigers betalen zich niet alleen blind voor de bezoeken aan de restaurant en de transfers. Bij de prijs zit naast alle maaltijden ook verschillende bezoeken aan bezienswaardigheden inbegrepen. Zo wordt er gestopt in het historische Clos de Vougeot, waar cisterciënzer monniken voor het eerst wijn begonnen te maken in de 12e eeuw. Ze krijgen een privétour door het legendarische Hotel-Dieau, bezoeken de steden Chalon-sur-Saone, Tournus en Lyon en het nieuwe onderkomen van Cité Internationale de la Gastronomie.

(Afbeelding: Belmond Napoléon - ©Belmond)

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies